Το μυστικό για να μην λασπώνουν τα μακαρόνια – Το ξέρατε;

Δημοσίευση: 14 Ιουνίου 2019, 4:10 μμ

Αγαπημένο φαγητό αλλά έχει και αυτό τα μυστικά του.


Υλικά
500γρ. ζυμαρικά
αλάτι
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, ή βούτυρο

Διαδικασία
Σε μεγάλη κατσαρόλα βράζετε 5 λίτρα νερό και προσθέτετε 1 κουτ. σούπας αλάτι.

Ρίχνετε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και τα αφήνετε να βράσουν σύμφωνα με τον προτεινόμενο χρόνο στο πακέτο. Εάν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσετε για παστίτσιο ή γενικά να μπουν στο φούρνο 6 – 7 λεπτά είναι αρκετά. Εάν πρόκειται να τα σερβίρετε αμέσως συνήθως χρειάζονται 8 – 10 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμα, τα στραγγίζετε και χωρίς να τα ξεπλύνετε με νερό, τα βάζετε πάλι στην κατσαρόλα, Τα ανακατεύετε προσεκτικά με 3 κουτ. σούπας λάδι ή βούτυρο, μέχρι να αλειφθούν καλά για να μην κολλάνε μεταξύ τους.