Επιστήμη

Προσομοίωση σεληνιακής βάσης στην Ανταρκτική κατασκευάζουν Ρώσοι επιστήμονες

Την κατασκευή προσομοίωσης σεληνιακής βάσης στην Ανταρκτική, σχεδιάζουν Ρώσοι επιστήμονες, μέχρι το 2030.

Τις συνθήκες διαβίωσης σε μελλοντική σεληνιακή βάση θα μελετήσουν Ρώσοι επιστήμονες σε μελέτες προσομοίωσης στην Ανταρκτική. Τον Μάρτιο, στέλεχος της Roscosmos είχε δηλώσει ότι η Ρωσία θα ξεκινήσει την κατασκευή βάσης μετά το 2030.

Ρώσοι επιστήμονες θα δοκιμάσουν τις ιδανικές συνθήκες για ανθρώπους που θα βρεθούν στο μέλλον σε βάση στη Σελήνη, μέσω μελετών προσομοίωσης στην Ανταρκτική, όπως δήλωσε ο Όλεγκ Ορλόβ, διευθυντής του Ινστιτούτου Βιοϊατρικής της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών.

«Διαφορετικές γεωγραφικές ζώνες χρησιμοποιούνται για να δοκιμαστούν οι απαιτήσεις για τα μελλοντικά πληρώματα. Για παράδειγμα, έχουμε ξαναρχίσει τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα αποστολών στην Ανταρκτική, έχοντας κατά νου το ενδιαφέρον να εργαστούμε για τις προϋποθέσεις μελλοντικών πληρωμάτων σε σεληνιακές βάσεις», εξήγησε ο ειδικός

Ο Ορλόβ πρόσθεσε ότι αυτό θα είναι ένα μακροπρόθεσμο έργο.

Τον Μάρτιο, ο Σεργκέι Κρικάλεφ, εκτελεστικός διευθυντής για τις επανδρωμένες διαστημικές πτήσεις στη ρωσικό κρατικό διαστημικό οργανισμό Roscosmos, δήλωσε ότι η Ρωσία σχεδιάζει να ξεκινήσει την κατασκευή σεληνιακής βάσης για κοσμοναύτες μετά το 2030.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η βάση θα χρησιμοποιείται για σύντομη και στη συνέχεια μακρόχρονη παραμονή στη Σελήνη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ