Εσωτερική Ασφάλεια

Ο Ρουβίκωνας εξηγεί γιατί «επισκέφθηκε» τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Παρέμβαση έξω από το σπίτι του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου πραγματοποίησαν χθες μέλη του Ρουβίκωνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες 4 μηχανάκια με 2 επιβαίνοντες το καθένας πέρασαν έξω από την οικία του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Ψυχικό, πέταξαν τρικάκια και φώναξαν συνθήματα κατά των εκλογών και υπέρ της αποχής.

Οι άγνωστοι διέφυγαν άμεσα ενώ η αστυνομία τους αναζητά.

Σε κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα αντεξουσιαστικού χώρου ο Ρουβίκωνας έγραψε για την παρέμβαση στο σπίτι του Προέδρου της Δημοκρατίας:

«Βρισκόμαστε επίσημα σε προεκλογική περίοδο. Τίποτε καινούριο καθώς η πρόθεση της κυβέρνησης να πάει σε εκλογές ήταν δεδηλωμένη από την ήμερα του φιάσκου των ευρωεκλογών & αυτοδιοικητικών όπου ο μεγάλος νικητής, η αποχή, κυμάνθηκε στα επίπεδα άνω του 40%.

Πήγε ο Τσίπρας και δήλωσε την παραίτηση της κυβέρνησης στον Προκόπη, στην επίσημη θεσμική γλάστρα με ύφος καλόβολου θείου, ο οποίος την αποδέχτηκε και επισημοποιήθηκε η ημερομηνία, που όλοι ξέραμε, δηλαδή στις 7 του Ιούλη.

Το πρόσωπο του προέδρου της δημοκρατίας μπορεί να μην έχει ουσιαστικές αρμοδιότητες στην καθημερινή διακυβέρνηση της χώρας, αλλά σε ειδικές περιστάσεις θα μπορούσε να αποτελέσει βαλβίδα ασφαλείας αν τα πράγματα πάνε να γίνουν άσχημα για το κεφάλαιο και την οικονομική elite που έχει τα κουμάντα. Ο πρόεδρος δεν εκλέγεται από την κοινωνική βάση αλλά από επαγγελματίες της πολιτικής, δηλαδή από μαέστρους της διαφθοράς, που προέρχονται από τους σάπιους μηχανισμούς των μεγάλων κομμάτων που κυβέρνησαν αυτόν το τόπο και έφεραν την κοινωνία στο σημερινό της χάλι.

Από τότε που θεσμοθετήθηκε ο ρόλος του, τα πρόσωπα που τον ενσάρκωσαν ήταν προερχόμενα από ανώτερα ή μεσαία κοινωνικά στρώματα, μετριοπαθείς μεν συντηρητικοί δε, με λίγα λόγια ταξικοί αντίπαλοι, αν όχι εχθροί. Τώρα γιατί η κοινωνική βάση εμμένει να προσέρχεται όταν την καλούν και να επικυρώνει, αναθέτοντας δια της ψήφου, την αρμοδιότητα σε κάποιους καλοζωϊσμένους τύπους να ορίζουν τις τύχες της, είναι κάτι που για αυτό καλύτερα να μιλήσουν οι έχοντες εντρυφήσει σε ζητήματα ψυχολογίας της μάζας.

Για εμάς ο λαός δεν είναι μια αφηρημένη έννοια. Είναι άτομα με συνείδηση της κατάστασής τους και οφείλει να έχει κρίση και αντίληψη των αποτελεσμάτων των επιλογών του. Αποχή από το εκλογικό πανηγύρι για εμάς δεν σημαίνει ουδετερότητα, αντίθετα σημαίνει επιλογή πλευράς στον κοινωνικό πόλεμο που μαίνεται. Έναν πόλεμο που μπορεί σήμερα στον τόπο μας να μην διεξάγεται με όπλα και σφαίρες άλλα με οικονομικά μέτρα τα οποία είναι ολοφάνερο ποιους ωφελούν και ποιους πλήττουν.

Έχει γίνει πλέον σαφές ότι η παραδοσιακή αριστερά όταν οσμώνεται με την εξουσία ενσωματώνεται και γίνεται ένα ακόμη εξάρτημα του καπιταλιστικού συστήματος. Συνεπώς κανείς εχέφρων άνθρωπος δεν θα πρέπει να ποντάρει πλέον πολιτικά σε αυτή. Δεν υπάρχουν άλλες αντισυστημικές δυνάμεις που εκούσια συμμετέχουν σε συστημικές διαδικασίες όπως αυτή των εκλογών, καθώς ούτε οι μαχαιροβγάλτες της ΧΑ ή οι ψεκασμένοι του Βελόπουλου μπορεί να λογίζονται ως τέτοιες.

Όταν εμείς καλούμε σε αποχή από τις εκλογές, καλούμε σε στράτευση. Καλούμε σε μαζικούς οργανωμένους κοινωνικούς αγώνες με απώτερο στόχο την ανατροπή του σάπιου καθεστώτος της αστικής δημοκρατίας μαζί με το καπιταλιστικό οικονομικό οικοδόμημα. Γνωρίζουμε ότι δεδομένων των συνθηκών αυτός δεν μπορεί να είναι βραχυπρόθεσμος στόχος και για αυτό παράλληλα παλεύουμε στο εδώ και στο τώρα για την βελτίωση των συνθηκών της ζωής και της εργασίας μας με κάθε πρόσφορο μέσο.

Όσο για τις κατασταλτικές μεθοδεύσεις, όπως η πιο πρόσφατη με την μετατροπή σε κακούργημα της ρίψης φιαλών με μπογιά στο κτίριο των παλαιών ανακτόρων (έτσι αναφέρει το κτίριο της Βουλής η δικογραφία) και την επιβολή συνολικού ποσού 60.000 ευρώ για εγγυήσεις προκειμένου να μην προφυλακιστούν δυο από τους συντρόφους μας, δεν μας πτοούν. Η λύση βρέθηκε άμεσα και βγήκαμε δυνατότεροι και από αυτήν την περιπέτεια.

Ας έχουμε όλοι στο μυαλό μας ότι το σύστημα δεν χαρίζει τίποτε και δεν υποχωρεί αν δεν δεχτεί πίεση, οπότε εμείς αυτό κάνουμε και θα συνεχίσουμε, είτε με δεξιά είτε με αριστερή κυβέρνηση, είτε με ότι ήθελε προκύψει στις 7 του Ιούλη.

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας»

Μητσοτάκης: Τέτοια γρουπούσκουλα θα τελειώσουν εάν ο λαός μας εμπιστευτεί στις εκλογές
Απερίφραστα καταδίκασε την επίθεση στο σπίτι του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον Ρουβίκωνα μιλώντας στην Ελευσίνα, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι τέτοια «γρουπούσκουλα θα τελειώσουν μια και καλή εάν ο λαός μας εμπιστευτεί στις εκλογές».

Το απόγευμα μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας, πραγματοποίησαν παρέμβαση έξω από το σπίτι του Προκόπη Παυλόπουλου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...