ΗΠΑ

Ξεκάθαρη στοχοποίηση ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ: Το «λάθος» στο οποίο υπέπεσε ο Ακόλουθος Τύπου & η απάντηση Σημίτη

Απάντηση στην Πρεσβεία των ΗΠΑ αλλά και στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ έδωσε ο Κ. Σημίτης. Ο Πρώην πρωθυπουργός πέταξε το γάντι στον ακόλουθο Τύπου της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα γράφοντας τα εξής:

«Αγαπητή Καθημερινή, Απορώ με τη διαμαρτυρία του κ. Μπιλ Μιούραντ στην “Καθημερινή” (12/6/2019) σχετικά με το άρθρό μου (“Καθημερινή της Κυριακής” 9/6/2019). Στο άρθρό μου, αναφερόμενος στις δηλώσεις Πάιατ, ανέφερα όσα είχα αντλήσει από το δημοσίευμα της “Καθημερινής” 16/05/2019.

Φιλικά, Κώστας Σημίτης».

Όπως μπορείτα να δείτε στο άρθρο της Καθημερινής με ημερομηνία 16/05/2019, η εφημερίδα αναφέρει τα εξής για τις δηλώσεις Πάιατ:

«Παράλληλα, ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρεϊ Πάιατ εκδήλωσε, χθες, τη στήριξη των ΗΠΑ στην προσπάθεια «αναζωογόνησης» των ΜΟΕ, αλλά και μια λύση στην Κύπρο που θα μοιράζει τους πόρους ανάμεσα σε Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους.

«H μακροπρόθεσμη ελπίδα μας είναι ότι τα ενεργειακά ζητήματα στην Ανατολική Μεσόγειο θα έπρεπε να γίνουν οδηγός συνεργασιών. Μια υπόθεση win-win, αντί ενός οδηγού συγκρούσεων. Με αυτή την έννοια, είναι πολύ σημαντικό ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης έχει προτείνει τη δημιουργία ενός ειδικού ταμείου, έτσι ώστε οποιαδήποτε κέρδη από τις κυπριακές εξορύξεις θα μοιραστούν ισότιμα μεταξύ των κοινοτήτων», είπε σε συζήτηση με δημοσιογράφους ο κ. Πάιατ.

Άρα όπως μπορείτε να δείτε όλοι, το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ δεν ήταν το μοναδικό ΜΜΕ που μετέφερε αυτές τις δηλώσεις. Οπότε τελικά γιατί η Πρεσβεία στοχοποίησε το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, αναφέροντας πως υπάρχει κλίση του site μας προν την Ρωσία;

Άρα αυτό συμβαίνει και με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ; Δεν νομίζουμε;

Μήπως κάποιοι θέλουν ή προσπαθούν να στοχοποιησουν ανεξάρτητες φωνές του διαδικτύου; Καλό θα ήταν ο εκπρόσωπος να είναι πιο προσεκτικός στα συμπεράσματα του ιδιαίτερα όταν εμπλέκονται εθνικά θέματα και ένας πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ

Εμείς στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ είμαστε πρώτα Έλληνες. Από εκεί και πέρα, θα γράψουμε διθυραμβικά σχόλια για όποια χώρα στέκεται δίπλα στα συμφέροντα της πατρίδας μας. Όποιος σταθεί απέναντί της, τότε θα κάνουμε δημοσιογραφική «επίθεση», η Ελλάδα μας είναι πάνω απ’όλους και απ’όλα.

Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ εξάλλου έχει γράψει δεκάδες άρθρα υπέρ των ΗΠΑ, του Ισραήλ και της Αιγύπτου. Θα μπορούσε να βγει η Ρωσία να μας κατηγορήσει ότι τα «παίρνουμε» σε δολάρια;

Εάν υποθετικά έβγαζε παρόμοια ανακοίνωση, τότε θα απαντούσαμε αναλόγως και για την Ρωσική πρεσβεία.

Δεν είναι στη κουλτούρα μας η διαστρέβλωση της πραγματικότητας, αλλά πάνω απ’ όλα, είμαστε ελεύθεροι από κάθε είδους συμφέροντα και για να το πούμε πιο λαϊκά δεν είμαστε «υπάλληλοι» κανενός! Αυτό ενοχλεί και ίσως γι’αυτό δεχόμαστε και τόσες επιθέσεις! Ο μόνος τροφοδότης μας είναι οι αναγνώστες μας καθώς αναγνωρίζουν την δουλειά μας.

Θεωρούμε λοιπόν, πως η Πρεσβεία έχει πέσει σε ατόπημα. Ποιο είναι αυτό; Θα έπρεπε να ψάξει την αρχική πηγή, από που δηλαδή ξεκίνησε η διάδοση των δηλώσεων Πάιατ. Και αν πράγματι έχει γίνει λάθος στη μετάφραση της δήλωσης θα μπορούσε να προχωρήσει σε διάψευση, χρόνος υπήρχε.

Θεωρούμε πως οι συνάδελφοι βέβαια τον εν λόγω site δεν το έκαναν εκ του πονηρού. Πολλά λάθη γίνονται στις μεταφράσεις, έστω και μια λέξη μπορεί να αλλοιώσει την ουσία.

Όμως καλό θα ήταν ο ακόλουθος της Πρεσβείας Μπιλ Μιούραντ να ελέγχει τις πηγές του καλύτερα. Νομίζουμε πως η ανακοίνωση έγινε πρόχειρα, αυτό θέλουμε να πιστεύουμε γιατί αν δεν ισχύει αυτό, τότε μιλάμε ξεκάθαρα για στοχοποίηση μέσου και μάλιστα για πρώτη φορά στα χρονικά.

Επίσης όποιος έχει στοιχεία ότι το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ τα «παίρνει» σε δολάρια, γουάν, ή ρούβλια, ας τα φέρει να τα δούμε και εμείς. «Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται». Εδώ είμαστε!

Εν κατακλείδι, τίποτα δεν έγινε με σκοπό να διαστρεβλώσουμε την αλήθεια. Θα θέλαμε και περιμένουμε μια απάντηση της Αμερικανικής πρεσβείας. Οι ΗΠΑ είναι μια σταθερή σύμμαχος της πατρίδας μας. Η ομογένεια είναι ο συνδετικός κρίκος και ελπίζουμε πως οι σχέσεις θα γίνουν δυνατότερες.

Τίποτα δεν μας χωρίζει, τουναντίον, αυτή την στιγμή οι προκλήσεις σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο είναι μεγάλες, ο εχθρός είναι κοινός και πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ