Η συνταγή της ημέρας: Φουσίλι με μοσχάρι

Δημοσίευση: 25 Ιουνίου 2019, 10:05 μμ

Μία εναλλακτική συνταγή για το μεσημεριανό ή βραδινό τραπέζι.


ΥΛΙΚΑ
500 γρ. μοσχάρι ελιά, κομμένο σε μικρά κομμάτια

300 γρ. μακαρόνια φουσίλι

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 στικ σέλερι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες


130 γρ. πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους

2 κ.γ. worcester sauce

5 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα

300 γρ. μαύρα φασόλια

170 ml. ζωμό βοδινού

400 γρ. ντομάτα κονκασέ

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αρκετά αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις βράσουν, τα σουρώνουμε, τα κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό, πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε μία μεγάλη βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε μέσα ελαιόλαδο και την αφήνουμε να κάψει.

Ρίχνουμε μέσα το μοσχάρι σε δόσεις και το σοτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει καλό χρώμα.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη. Έπειτα ρίχνουμε τη Worcester sauce, τα μαύρα φασόλια, το ζωμό, τη ντομάτα κονκασέ, το αλάτι, το πιπέρι και σιγομαγειρεύουμε για 25-30 λεπτά περίπου.

Μόλις δέσει η σάλτσα, αδειάζουμε μέσα τα μακαρόνια και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά ακόμη.

Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό.