Εκτός ψηφοδελτίων ΣΥΡΙΖΑ ο Δ. Σεβαστάκης – Τον «έκαψε» η συνέντευξη στον ΣΚΑΪ;

Δημοσίευση: 14 Ιουνίου 2019, 10:23 μμ

Εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ο Δ. Σεβαστακης, καθώς στα επικαιροποιημένα ψηφοδέλτια που έστειλε το κόμμα το όνομα του απουσίαζε από εκείνο της Σάμου.


Ο ίδιος σε δήλωση του αναφέρει ότι είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να μην κατέβει στις εκλογές.

Αναλυτικά σημειώνει:

«Να κοιτάμε μπροστά και με πίστη

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί μια μεγάλη παράταξη με σημαντικές πολιτικές δυνατότητες, που αναπτύσσει τα χαρακτηριστικά της. Μπορεί και πρέπει να αποτελέσει τον κορμό μιας μεγάλης οργανωτικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης. Με πολιτική ψυχραιμία και τη νηφάλια αίσθηση της μεγάλης δημοκρατικής και προοδευτικής δύναμης, μπορεί να συγκεφαλαιώνει τις παραδόσεις της αριστεράς, της κεντροαριστεράς, του δημοκρατικού αστικού χώρου και να συν-καθορίζει τις πολιτικές εξελίξεις .


Όπως έπραξα όλα τα χρόνια, ήδη από την εποχή που ήμουν μαθητής, αδιάλειπτα, σταθερά και μαχητικά, όπως έπραξα στα τελευταία τέσσερα και μισό χρόνια, ως βουλευτής του νομού Σάμου, σε εξαιρετικά δύσκολες στιγμές, θα είμαι πάντα παρών στη μεγάλη προσπάθεια.

Έχω εξηγήσει στους συντρόφους και φίλους, ότι οι κεντρικές επιλογές μου είναι η ζωγραφική, η τέχνη μου, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, η συγγραφή.

Οι πολιτικές απαντήσεις μπορούν να διατυπωθούν ευκρινέστερα και διαρκέστερα μέσα από την τέχνη, τη γλώσσα, τη διδακτική φυσικά και την πολιτική στράτευση .

Ιεραρχώντας έτσι, θεωρώ την υψηλή τιμή να περιλαμβάνομαι στα ψηφοδέλτια της νέας εκλογικής διαδικασίας, ως κάτι που ξεπερνάει τις σημερινές μου δυνατότητες.

Φυσικά θα συμμετέχω στην προεκλογική μάχη, στηρίζοντας την παράταξη, τις δυνάμεις της προόδου και της πολιτικής νηφαλιότητας και φυσικά θα είμαι σταθερά ενεργός και μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου».

Ο κ. Σεβαστακης είχε σπάσει πρόσφατα το εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΪ, προκαλώντας και τη μήνη του Α. Τσίπρα.

Ο κ. Τσίπρας φέρεται να είχε προειδοποιήσει, μιλώντας στην Πολιτική Γραμματεία, ότι θα κοπεί από τα ψηφοδέλτια όποιος σπάσει ξανά το εμπάργκο στον ΣΚΑΪ.