Δεν το έχετε ξανακούσει: Κρασί ωριμάζει μέσα σε… κορμούς μπαμπού (Βίντεο)

Δημοσίευση: 14 Ιουνίου 2019, 11:05 πμ | Ανανέωση: Ιούνιος 14, 2019 στις 11:06 πμ

Αυτή η τεχνική δίνει νέα διάσταση στο κρασί!


Το μπαμπού σε διάφορα μέρη της Κίνας έχουν μια ασυνήθιστη χρησιμότητα καθώς ντόπιοι και παραγωγοί τα χρησιμοποιούν για την παραγωγή αλκοολούχων ποτών, τα οποία αποδεικνύονται πολύ δημοφιλή στους τουρίστες.

Χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές γεμίζουν τμήματα των μπαμπού με κρασί και το αφήνουν να ωριμάσει για αρκετούς μήνες, μέχρι ενάμιση χρόνο, κατά τη διάρκεια του οποίου το κρασί έρχεται σε επαφή με το φλαβόνιο, μια ουσία που απελευθερώνει φυσικά το μπαμπού. Αυτή η ουσία δίνει στο κρασί ευχάριστο άρωμα ενώ παράλληλα μειώνει την περιεκτικότητα της αλκοόλης, καθώς το φυτό απορροφά μέρος της.

Ωστόσο οι άνθρωποι δεν δείχνουν ενδιαφέρον μόνο για τη γεύση του ποτού αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο αυτό βγαίνει από το μπαμπού. Οι γνώστες της τεχνικής χτυπούν σε διάφορα τμήματα το μπαμπού για να ελέγξουν αν περιέχει κρασί και έπειτα ανοίγουν μια μικρή τρύπα και το αφήνουν να χυθεί σε κάποιο δοχείο.

Αυτή η τεχνική ωρίμανσης αναπτύχθηκε αρχικά στην επαρχία Φουτζιάν, αλλά έπειτα υιοθετήθηκε και από άλλους παραγωγούς σε πολλά μέρη της Κίνας. Η παραγωγή παραμένει αρκετά περιορισμένη σε μερικές δεκάδες χιλιάδες λίτρα ετησίως, αλλά καθώς η ζήτηση συνεχίζει να αυξάνεται αυξάνεται και η παραγωγή.