«Βροχή» από κεραυνούς στη Σάμο – Φαντασμαγορικές εικόνες από το φαινόμενο (βίντεο)

Δημοσίευση: 20 Ιουνίου 2019, 3:58 μμ

Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών ευνόησαν τη δημιουργία καταιγίδων ακόμα και σε περιοχές του Αιγαίου, όπου τέτοια εποχή συνήθως επικρατεί το κλασικό ελληνικό καλοκαίρι.


Έτσι και στη Σάμο, τα απογεύματα των τελευταίων πέντε ημερών, επισκέπτονται το νησί οι καταιγίδες που δημιουργούνται στην τουρκική ενδοχώρα λόγω της έντονης θερμικής αστάθειας, άλλοτε με σφοδρότηταόπως οι δύο καταιγίδες το Σαββατοκύριακου (15-16/6) και άλλοτε πιο ήπια όπως η καταιγίδα της Τρίτης (18/6), προσφέροντας όμως εικόνες μοναδικής ομορφιάς.

Ο μετεωρολόγος και φωτογράφος του meteo.gr, Μανώλης Θράβαλος, κατέγραψε τα φαινόμενα σε εντυπωσιακές φωτογραφίες και timelapse βίντεο, τα οποία δημοσίευσε στη σελίδα του Meteographer.

Το Σάββατο (15/6) η πρώτη ισχυρή καταιγίδα πλησίασε από τα νοτιοανατολικά και εντυπωσίασε τους επισκέπτες του τουριστικού Πυθαγορείου με τους πολυάριθμους κεραυνούς της. Λίγη ώρα μετά τη δύση του ηλίου και ανοιχτά του ακρωτηρίου Κότσικας, η κάμερα Μανώλη Θράβαλου κατέγραψε αυτόν τον εντυπωσιακό κεραυνό με το διπλό χτύπημα στη θάλασσα
Την Κυριακή (16/6) η καταιγίδα χτύπησε τα ανατολικά του νησιού με ιδιαίτερη σφοδρότητα, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω timelapse και στις φωτογραφίες. Οι λήψεις πραγματοποιήθηκαν από την περιοχή της Κέρβελης, με το Χοντρό Βουνό να απλώνεται σε πρώτο πλάνο και το όρος Καμήλα από τα απέναντι μικρασιατικά παράλια να ορθώνεται πίσω του