Τεχνολογία

WhatsApp: Το update η λύση για το κακόβουλο λογισμικό

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση με βάση την οποία, ενημερώθηκε χθες, 13/5/2019, από την WhatsApp για ενδεχόμενη παράβαση δεδομένων χρηστών της πλατφόρμας αυτής.

Παρόλο που ακόμη διερευνάται αν επηρεάστηκαν δεδομένα χρηστών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προληπτικά η Αρχή της Ιρλανδίας και η WhatsApp συστήνουν όπως οι χρήστες εγκαταστήσουν στις συσκευές τους την ενημερωμένη έκδοση (update) του WhatsApp, η οποία είναι πιο ασφαλής.

Το Γραφείο της Επιτρόπου συστήνει όπως οι χρήστες ακολουθήσουν τα επόμενα βήματα που περιγράφονται στην ανακοίνωση της Ιρλανδικής Αρχής:

Για τα iphone:

1. Ανοίξετε το Appstore και επιλέξετε ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (UPDATES)

2. Θα παρουσιαστεί λίστα εφαρμογών για τις όποιες υπάρχουν διαθέσιμες ενημερώσεις (updates).

3. Επιλέξετε το WhatsApp και πατήστε την ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

Για τα Android:

1. Ανοίξετε το Play Store. Πατήστε τις 3 οριζόντιες γραμμές στην πάνω αριστερή γωνιά.

2. Επιλέξετε «Οι εφαρμογές/ παιγνίδια μου» από το μενού.

3. Επιλέξετε το WhatsApp και πατήστε την ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (UPDATE).

Θυμίζουμε ότι χθες (15/05) έγινε γνωστό ότι, λογισμικό υποκλοπής spyware προηγμένης τεχνολογίας προσβάλλει κινητά τηλέφωνα μέσω του δημοφιλούς προγράμματος επικοινωνιών της WhatsApp χωρίς να χρειάζεται η παρέμβαση του χρήστη, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το κακόβουλο λογισμικό «μολύνει» το κινητό τηλέφωνο μέσω φωνητικών κλήσεων μέσω της εφαρμογής WhatsApp.

Δημοσίευμα των Financial Times αναφέρει ότι πίσω από την ενέργεια κρύβεται μια ισραηλινή εταιρεία με την επωνυμία NSO Group, ενώ εκπρόσωπος της WhatsApp δήλωσε ότι «σίγουρα δεν αμφισβητούμε» ότι έχει διαρρεύσει στον Τύπο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ