Οπλικά συστήματα

USS Ronald Reagan: Ξεκίνησε τις περιπολίες του στις θάλασσες - Δείτε τις εικόνες

Για φέτος ξεκίνησε το ταξίδι του το οποίο θα συνεχιστεί για τους επόμενους μήνες.

Οι οικογένειες των μελών του πληρώματος συγκεντρώθηκαν στην αποβάθρα το πρωί της Τετάρτης, καθώς το USS Ronald Reagan εγκατέλειψε τη βάση του για να ξεκινήσει την πρώτη του περιπολία στις θάλασσες του Ινδο-Ειρηνικού για το 2019.

Το USS Ronald Reagan είναι το μόνο αμερικανικό αεροπλανοφόρο που είναι εγκαταστημένο μόνιμα εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, επιτρέποντας στο Πολεμικό Ναυτικό να επιχειρεί αμέσως στον Ινδο-Ειρηνικό σε λίγες μόνο μέρες με ένα πλοίο που κανονικά θα χρειαζόταν εβδομάδες για να φτάσει από τις ΗΠΑ.

Η αεροπορική πτέρυγα του αεροπλανοφόρου – με έδρα τον Αεροσταθμό των Marines στο Iwakuni της νοτιοδυτικής Ιαπωνίας – αναμένεται να ενταχθεί στο USS Ronald Reagan όταν θα έχει ήδη σαλπάρει. Συνήθως, το USS Ronald Reagan αναπτύσσεται με μια ομάδα αντιτορπιλικών, θωρηκτών καθώς και υποβρυχίων των οποίων ο αριθμός όμως δεν γνωστοποιείται ποτέ.

Το USS Ronald Reagan ξεκινά την τελευταία του περιπολία, καθώς άλλα πλοία του 7ου στόλου αυξήσει τις επιχειρήσεις τους για ελεύθερη πλοήγηση, όπως είναι ο στόχος των ΗΠΑ στην περιοχή. Έχουν ενταθεί παράλληλα και οι ασκήσεις με συμμάχους όπως οι Φιλιππίνες και η Ιαπωνία σε αμφισβητούμενες περιοχές των θαλασσών της Ανατολικής και Νότιας Κίνας και στα Στενά της Ταϊβάν .

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 1 ½ εβδομάδων, για παράδειγμα, ένα σκάφος της ακτοφυλακής των ΗΠΑ και ένα αντιτορπιλικό των ΗΠΑ έπλευσαν κοντά στο Scarborough Shoal, σε ξεχωριστές επιχειρήσεις, ένα αβαθές σημείο δυτικά των Φιλιππίνων που ελέγχεται από την Κίνα αλλά διεκδικείται και από τις δύο χώρες αλλά και την Ταϊβάν.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ δε δίνει συνήθως πληροφορίες για το δρομολόγιο του αεροπλανοφόρου ούτε για το πότε θα δέσει σε κάποιο λιμάνι, έτσι οι αξιωματούχοι δεν απάντησαν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για την πορεία του, η οποία παραμένει άγνωστη.

«Η μελλοντική παρουσία πραγματικά έχει σημασία. Για περισσότερο από εβδομήντα χρόνια, οι δυνάμεις μας ήταν παρούσες και έτοιμες να ανταποκριθούν άμεσα για τους συμμάχους μας «, δήλωσε ο διοικητής της Task Force 70, Karl Thomas. Ο Thomas, ο οποίος πήρε τη θέση του στις 18 Ιουλίου στο USS Ronald Reagan, έχει τον τακτικό έλεγχο των ομάδων κρούσης που συνοδεύουν το αεροπλανοφόρο.

Σε τηλεφωνική συνέντευξη της περασμένης εβδομάδας, ο αρχηγός των ναυτικών επιχειρήσεων, κ. John Richardson, αρνήθηκε να πει εάν φέτος θα μεταβεί στο Βιετνάμ κάποιο αεροπλανοφόρο. Το Reuters τον Απρίλιο ανέφερε ότι ο Randall Schriver, υψηλόβαθμο στέλεχος της άμυνας των ΗΠΑ στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν πάντως να στείλουν αεροπλανοφόρο στο Βιετνάμ.

Τον Μάρτιο του 2018, το USS Carl Vinson έγραψε ιστορία όταν προσέγγισε στο Danang, καθώς έγινε έτσι το πρώτο αμερικανικό αεροπλανοφόρο που βρέθηκε στο Βιετνάμ μετά το τέλος του αιματηρού πολέμου στη δεκαετία του ’70.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές