Ρωσία

Tu-154: Το ρωσικό αεροσκάφος θα «εγκαταλείψει» τις ΗΠΑ

Μπορεί οι σχέσεις ανάμεσα στην Ρωσία και τις ΗΠΑ να βρίσκονται διαρκώς σε αντιπαράθεση, ωστόσο υπάρχουν και κάποιες «εξαιρετικά σπάνιες» στιγμές , όπου οι δύο αυτές δυνάμεις συνεργάζονται, σε πολιτικο-στρατιωτικό επίπεδο.

Μια από αυτές τις περιστάσεις λαμβάνει χώρα αυτές τις ημέρες πάνω από τους αιθέρες των ΗΠΑ, στους οποίους ρωσικό αεροσκάφος θα πραγματοποιήσει πτήση «παρατήρησης», σε μια ιδιαίτερα οξύμωρη..περίσταση.

Ειδικότερα, Ρώσοι επιθεωρητές θα πραγματοποιήσουν την εν λόγω πτήση παρατήρησης στις ΗΠΑ, με ένα ρωσικό αεροσκάφος τύπου Tupolev Tu-154MLK-1, στο πλαίσιο της εφαρμογής της διεθνούς συνθήκης για τους ανοικτούς ουρανούς, την λεγόμενη «Open Skies Treatty», όπως αναφέρει το πρακτορείο TASS.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πτήση θα καλύψει απόσταση 4.800 χιλιομέτρων θα πραγματοποιηθεί από το αεροδρόμιο Rosecrans, στο Missouri.

Ποια η ευθύνη των ΗΠΑ – Τι είναι το «Open Skies»
Αξίζει να σημειωθεί πως στο αεροσκάφος θα βρίσκονται και ειδικοί των ΗΠΑ, οι οποίοι θα είναι υπεύθυνοι για την συμμόρφωση του ρωσικού προσωπικού με τους κανόνες χρήσης του εξοπλισμού παρακολούθησης, αλλά και των διατάξεων που προβλέπει η συνθήκη.

Η Συνθήκη «Open Skies» υπογράφηκε από αντιπροσώπους 27 χωρών, μεταξύ τους ΗΠΑ και Ρωσία, στο Ελσίνκι στις 24 Μαρτίου 1992 και έχει ως σκοπό να συμβάλει στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των χωρών μέσω της βελτίωσης των μηχανισμών ελέγχου των στρατιωτικών δραστηριοτήτων και της συμμόρφωσης με τις συμφωνίες ελέγχου των εξοπλισμών.

Συνολικά, 34 χώρες-μέλη του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) είναι επί του παρόντος και συμβαλλόμενα μέρη της συμφωνίας

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...