Ένοπλες Συρράξεις

Tελειώνουν οι ισλαμιστές: Ο Πούτιν στέλνει εκτάκτως ενισχύσεις στις δυνάμεις του Χαφτάρ - LNA: «Θα εξαφανίσουμε τους Τούρκους»

Ανώτατος  αξιωματικός των δυνάμεων του στρατηγού Χαλίφα Χάφταρ στην Λιβύη ανέφερε στην Τρίπολη ότι οι δυνάμεις πολεμούν όχι μόνο τους Τζιχαντιστές αλλά και Τούρκους συμβούλους και μισθοφόρους που βοηθούν την άλλη πλευρά.

Οι στρατιωτικές δυνάμεις που προελαύνουν στην πρωτεύουσα Τρίπολη ανταγωνίζονται επίσης θωρακισμένα οχήματα και βαρέα όπλα που προέρχονται αφειδώς στην άλλη πλευρά από την Τουρκία, δήλωσε ανώτατος αξιωματικός του εθνικού στρατού της Λιβύης (LNA) με επικεφαλής τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ.

Σήμερα επίσης, μεταγωγικά αεροσκάφη με βαρύ οπλισμό από την Ρωσία προσγειώθηκαν στην Λιβύη, ενδεικτικό του κλίματος αντιπαλότητας που επικρατεί ανάμεσα σε Τούρκους και Ρώσους οι οποίοι μάχονται για τον έλεγχο της χώρας αυτής.

https://twitter.com/AJEnglish/status/1133316983737462784

Ο  διοικητής του επιχειρησιακού επιτελείου του LNA, Abdussalam Al-Hathi, ανέφερε σε δήλωσή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Al-Ittihad, ότι υπάρχουν τεράστιες αντιφάσεις μεταξύ των ένοπλων ομάδων που αγωνίζονται στην Τρίπολη, από την παρουσία τεθωρακισμένων οχημάτων, όπλων, συμβούλων και μισθοφόρων  ου ήρθαν πρόσφατα από την Τουρκία.

Ο ίδιος ο Abdussalam Al-Hathi, πρόσθεσε επίσης ότι η αεροπορία του LNA  έπληξε το στρατόπεδο Al-Naqliyah στον παραλιακό  δρόμο, νότια της Τρίπολης, που χρησιμοποιήθηκε από τους τζιχαντιστές της κυβέρνησης της Μισράτα  και τους Τούρκους συμβούλους ως βασική έδρα.

https://twitter.com/Mansourtalk/status/1132759590104391681

Επίσης βίντεο έκανε την εμφάνιση του με την σκληρή εκπαίδευση των ειδικών δυνάμεων του στρατηγού Χαφτάρ σε ιορδανικό στρατόπεδο, ενδεικτικό των κινήσεων για την τελική αναμέτρηση στην Λιβύη.

Όπως είχαμε αναφέρει πριν λίγο καιρό,  άνδρες του Λίβυου ηγέτη Χαφτάρ, είχαν συλλάβει πριν 20 ημέρες τέσσερις Τούρκους ανώτερους αξιωματικούς του τουρκικού στρατού, εκεί όπου πιστοποίηθηκαν οι πληροφορίες για δράση μισθοφόρων της τουρκικής οργάνωσης Sadat, η οποία είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο.         

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Λιβύη, οι Τούρκοι εν ενεργεία στρατιωτικοί είναι υπεύθυνοι για τις επιθέσεις με ομάδες πολιτοφυλακής στην Τρίπολη κατά των δυνάμεων του στρατηγού Χαφτάρ.

Η  Τουρκία φέρεται να  έχει εμπλακεί στην Λιβύη με την αποστολή οπλικών συστημάτων και μισθοφόρων της περιβόητης οργάνωσης SADAT, σε ευθεία σύγκρουση με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αλ Σίσι και την Μόσχα που στηρίζει το Λύβιο στρατηγό Χαφτάρ.

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης  (στρατηγός Χαφτάρ που στηρίζει Πούτιν- Σίσι) ισχυρίστηκε ότι τουρκικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) χρησιμοποιούνται κατά κόρον για επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων του LNA (Χαφτάρ), οι οποίες προελαύνουν στην  πρωτεύουσα Τρίπολη για να εξοντώσουν την κυβέρνηση εθνικής συμφωνίας (GNA).

Μεγάλο τουρκικό παιχνίδι εν εξελίξει στη Λιβύη, με την στρατιωτική υποστήριξη των Τζιχαντιστών που πολεμούν τον φιλορώσο στρατηγό Χαφτάρ με σκοπό οι ισλαμιστές αντάρτες κάποια στιγμή να επικρατήσουν αφού μετονομαστούν σε «μετριοπαθείς» όπως οι δολοφόνοι του FSA στην Συρία.

Πρόκειται για ένα proxy war, ο οποίος όμως έχει πολλές πολιτικές και στρατιωτικές προεκτάσεις για τον Ερντογάν.

Σκηνικό πολέμου έχουμε λοιπόν στην λεκάνη της Μεσογείου όπως δείχνει η όλη κατάσταση σε Συρία, Λιβύη, Κύπρο, και Αιγαίο λόγω του Μαύρου χρυσού και όπως φαίνεται παντού «χωμένοι» είναι οι Τούρκοι και ο Ερντογάν και αυτό λέει πάρα πολλά για τα νέο-οθωμανικά σχέδιά τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ