Κοινωνία

Survivor... και την Ημέρα Μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων - Θυσιάζουν το έθνος στο βωμό του κέρδους

Την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων αντί να τονισθούν τα δεινά που πέρασαν οι Έλληνες στα χέρια των Τούρκων προβλήθηκε κανονικά το Survivor που παρουσίαζε Τούρκους και Έλληνες να ανταγωνίζονται σε παιχνίδια. Η προβολή αυτού του τηλεοπτικού προϊόντος εξευτέλισε την σημασία της μέρας.

Ο Σάκης Τανιμανίδης αναφέρθηκε μέσω instagram αναφέρθηκε στη γενοκτονία των Ποντίων, σχολιάζοντας πως θα ήταν σωστό το επεισόδιο «Ελλάδα vs Τουρκία» να είχε προβληθεί σε άλλη ημερομηνία.

Παίξε νόμιμα στη winmasters.gr με καθημερινές προσφορές*- Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Σε δυο επεισόδια, η ελληνική και η τούρκικη ομάδα του reality έρχονται αντιμέτωπες για ένα ξεχωριστό έπαθλο. To γεγονός όμως πως η 2η ημέρα προβολής συνέπεσε με την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων από τους Νεότουρκους του Κεμάλ Ατατούρκ, προκάλεσε αντιδράσεις.

Για το θέμα πήρε θέση ο παρουσιαστής του παιχνιδιού, Σάκης Τανιμανίδης, αναρτώντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram μια φωτογραφία από ταξίδι του στο παρελθόν, μαζί με τον πατέρα του, στην Τραπεζούντα και στην Παναγία Σουμελά και διαχωρίζοντας τη θέση του απ’ τον ΣΚΑΙ.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«353.000 νεκροί, σε μια γενοκτονία που άλλαξε την ιστορία του λαού μου, έδιωξε τους παππούδες μου από το σπίτι τους και μεγάλωσε εμένα μέσα σε ένα περιβάλλον νοσταλγίας για τις χαμένες πατρίδες του Πόντου.

» Το περιβάλλον όμως μέσα στο οποίο μεγάλωσα μου χάρισε και κάτι ακόμα πιο σημαντικό...μου χάρισε απλόχερα την ΑΓΑΠΗ, την ΑΓΑΠΗ για το συνάνθρωπο και τη δυνατότητα να βλέπω πέρα από χρώματα, θρησκείες και έθνη. Οι σχέσεις των απλών ανθρώπων σήμερα 2017, η αγάπη και η φιλία μεταξύ τους είναι κάτι που ξεπερνάει τις πολιτικές κρατών και ΠΡΕΠΕΙ να τις ξεπερνάει" σημείωσε στη συνέχεια και προέτρεψε τους τηλεθεατές να μην συνδέσουν το ιστορικό τραγικό γεγονός με το παιχνίδι.

» Σήμερα, λοιπόν, που κάποιοι μπορεί να παρακολουθήσετε ένα φιλικό αγώνα ανάμεσα στους παίκτες ενός τηλεπαιχνιδιού, μην προσπαθήσετε να δώσετε μια τραγική σημασία σε ένα ασήμαντο γεγονός...θα αδικήσετε τους 353.000 νεκρούς που χάθηκαν στα ιερά εκείνα χώματα του Πόντου.

» Η αλήθεια είναι ότι πιστεύω κι εγώ πως θα έπρεπε να παίξει το συγκεκριμένο επεισόδιο μια άλλη ημερομηνία, αλλά δεν είμαι εγώ αυτός που αποφασίζει τις προβολές».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...