Εσωτερική Ασφάλεια

SOS από τους αστυνομικούς υπαλλήλους Θεσσαλονίκης: «Υπηρεσιακό αδιέξοδο» στα τμήματα της πόλης

Για «υπηρεσιακό αδιέξοδο» στο οποίο έχουν περιέλθει τα αστυνομικά τμήματα της Θεσσαλονίκης, κάνει λόγο η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων της πόλης, η οποία καταγγέλλει παραβιάσεις εργασιακών δικαιωμάτων των μελών της και προαναγγέλλει προσφυγή στη Δικαιοσύνη σε περίπτωση που δεν δοθούν άμεσες και ουσιαστικές λύσεις.

«Οι καθημερινές απαιτήσεις των μέτρων τάξης ξεπερνούν την υπάρχουσα δύναμη των αστυνομικών τμημάτων» και «μετατρέπουν την έκδοση υπηρεσίας σε άλυτο γρίφο», αναφέρεται σε ανακοίνωση, ενώ επισημαίνεται χαρακτηριστικά η περίπτωση του αστυνομικού τμήματος Λευκού Πύργου, όπου στο προσωπικό που υπηρετεί σ' αυτό καταγγέλλεται πως οφείλονται συνολικά 3.000 ημερήσιες αναπαύσεις. «Αν σε όλα αυτά προστεθεί η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος, η οποία θα επιβάλλει την χορήγηση των καλοκαιρινών αδειών σε περιορισμένο χρονικό διάστημα, είναι εύλογο ότι το πρόβλημα σε λίγες ημέρες θα γιγαντωθεί» συνεχίζει η ίδια ανακοίνωση.

Τα παραπάνω ζητήματα βρέθηκαν στο επίκεντρο ανοιχτής συνεδρίασης που πραγματοποίησε η διοίκηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης που για «συμβολικούς και ουσιαστικούς» λόγους έγινε στους χώρους τους αστυνομικού τμήματος Λευκού Πύργου. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης επισημάνθηκε από τη διοίκηση της Ένωσης η ανάγκη ανακατανομής του προσωπικού και διακοπής όλων των αποσπάσεων που δεν πραγματοποιήθηκαν βάσει υπηρεσιακών κριτηρίων, όπως επίσης η απεμπλοκή δυνάμεων από τη φύλαξη ευπαθών στόχων όπου δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...