Κύπρος

Serial killer στην Κύπρο: Ολοκληρώνονται οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη - Τα νέα στοιχεία σε βάρος του δολοφόνου

Δεν σταματούν οι αποκαλύψεις για τον άνθρωπο που κατατάσσεται στη λίστα με τους χειρότερους δολοφόνους της Ευρώπης.

Νέα στοιχεία προκύπτουν στην υπόθεση του serial killer της Κύπρου, καθώς το περασμένο Σάββατο ο ίδιος υπέδειξε στην αστυνομία τον χώρο από τον οποίο προμηθεύτηκε τα σύρματα, με τα οποία έδενε τα θύματά του και το μαχαίρι με το οποίο τα έκοβε.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», πρόκειται για ανοικτό χώρο στη Λευκωσία, από τον οποίο οι αστυνομικοί που συμμετέχουν στις έρευνες έχουν παραλάβει κάποια στοιχεία και τα έχουν στείλει στα εγκληματολογικά εργαστήρια για ανάλυση.

Η υπόδειξη των νέων σκηνών από τον «Ορέστη» αναφέρθηκε την Τρίτη στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, όπου ο υπαστυνόμος που έχει αναλάβει την υπόθεση ζήτησε την ανανέωση της κράτησης του serial killer.

Αυτή κατά πάσα πιθανότητα θα είναι και η τελευταία ανανέωση που ζητείται, αφού την ερχόμενη Τετάρτη η υπόθεση θα εξεταστεί στο δικαστήριο.

Η αστυνομία βρίσκεται στο τελικό στάδιο των ανακρίσεων, από τις οποίες προέκυψε ένα τεράστιο υλικό που αποτελείται από 550 καταθέσεις, 427 τεκμήρια, ενώ αναμένεται να ληφθούν άλλες 70 καταθέσεις.

Ο 35χρονος ίλαρχος εμφανίστηκε στο δικαστήριο και πάλι χωρίς δικηγόρο και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο. Για μια ακόμα φορά ήταν ατάραχος, απάντησε μονολεκτικά στις ερωτήσεις των δικαστών και δεν έκανε ένσταση στην ανανέωση της κράτησής του.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, όταν του υποδείχθηκε το τσιμεντομπλόκ που βρέθηκε στην Κόκκινη Λίμνη στις 14 Μαΐου, επιβεβαίωσε ότι ήταν εκείνο που χρησιμοποίησε για να δέσει το πτώμα της Μαρικάρ Βαλντέζ πριν το πετάξει στο νερό.

Αναμένονται ακόμα τα αποτελέσματα των ανθρωπολογικών εξετάσεων επί του πτώματος που βρέθηκε στη δεύτερη βαλίτσα, ώστε να γίνει η ταυτοποίηση και να διαπιστωθεί αν όντως ανήκει στην οχτάχρονη Έλενα Νατάλια.

Συνεχίζονται οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη
Τέλος σήμερα, Τετάρτη αναμένονται στην Κύπρο δύο ειδικοί από το Ισραήλ, ένας δύτης του ναυτικού κι ένας εμπειρογνώμονας, οι οποίοι αφού ενημερωθούν για την πορεία των ερευνών θα συμμετάσχουν σε αυτές με σκοπό να βρεθεί και το τρίτο πτώμα που όπως έχει ομολογήσει ο «Ορέστης» πέταξε στην Κόκκινη Λίμνη.

Οι Ισραηλινοί θα φέρουν μαζί τους και ρομποτική κάμερα στρατιωτικού τύπου, η οποία θα βοηθήσει τα μέγιστα στις έρευνες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ