Κοινωνία

O Αρχιεπίσκοπος στη μικρή Αλεξία: «Μακάρι ο Αναστάς Κύριος να δώσει δύναμη στο παιδί» (Εικόνες)

Κοντά στη μικρή Αλεξία βρέθηκε ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος προκειμένου να δώσει τις θερμότερες ευχές του και να στηρίξει την οικογένεια.

Σήμερα το πρωί ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος πέρασε την πόρτα του νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού με σκοπό να συναντήσει τους γονείς της μικρής Αλεξίας και να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας της 8χρονης που δέχθηκε αδέσποτη σφαίρα ανήμερα Πάσχα, από τους θεράποντες γιατρούς. Απευθυνόμενος στους συγγενείς και στους γονείς του μικρού κοριτσιού έδωσε τις ευλογίες του και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.

«Μακάρι ο Αναστάς Κύριος να δώσει δύναμη στο παιδί», είπε βγαίνοντας στους δημοσιογράφους ο Αρχιεπίσκοπος και αναφέρθηκε τόσο στην οικογένεια του κοριτσιού όσο και στους γιατρούς που καθημερινά παλεύουν να κερδίσουν τη δύσκολη μάχη.

Εν τω μεταξύ, οι γιατροί για πρώτη φορά εμφανίστηκαν χθες συγκρατημένα αισιόδοξοι για την κατάσταση της υγείας της μικρής Αλεξίας, η οποία νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου, από την Κυριακή του Πάσχα, μετά τον σοβαρό τραυματισμό της στο κεφάλι από αδέσποτη σφαίρα.

https://www.youtube.com/watch?v=swotVbLLfHs

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Παίδων που εκδόθηκε την Δευτέρα 6 Μαΐου:

«Η ασθενής Α. Σ. έχει χειρουργηθεί, όπως γνωρίζετε, για διαμπερές τραύμα εκ πυροβόλου όπλου και έχει υποβληθεί σε αποσυμπιεστική κρανιεκτομή (Δ) κροταφικής χώρας και ινιακής χώρας καθώς και σε αφαίρεση της βολίδος.

Έκτοτε παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ σε βαθειά καταστολή. Η κατάσταση και η πορεία της είναι σταθερή, η ενδοκράνιος πίεση με 24ωρη καταγραφή ελεγχόμενη και πρόκειται να υποβληθεί σε νέα απεικόνιση (Μαγνητική τομογραφία).

Συμπερασματικά η κατάστασή της είναι κρίσιμη μεν σταθερή όμως αρκετά 24ωρα με μία μικρή αισιοδοξία όσον αφορά την εξέλιξή της».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...