Τεχνολογία

Microsoft Word: Το "έξυπνο" εργαλείο της εταιρείας που θα μας λύσει τα χέρια!

Ακόμη ένα online εργαλείο που θα εισάγει η Microsoft στο Word, θα λειτουργεί με Τεχνητή νοημοσύνη όπως έχει γίνει μέχρι στιγμής και με το Microsoft PowerPoint. Το έξυπνο αυτό εργαλείο που ονομάζεται "Ideas", θα δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να βελτιώνει το κείμενό του, προτείνοντας πιο κατάλληλες λέξεις και πιο ευανάγνωστες προτάσεις, ανάλογα με τοστυλ γραφής και τη χρησιμοποιούμενη γλώσσα.

Πέρυσι η Microsoft έφερε την τεχνητή νοημοσύνη στο PowerPoint με το νέο εργαλείο Ideas που προτείνει στον χρήστη έξυπνες βελτιώσεις για τις παρουσιάσεις του. Τώρα η εταιρεία θα επεκτείνει την ίδια δυνατότητα και στο δημοφιλές πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου Word, δίνοντας στους χρήστες νέες ιδέες για τη βελτίωση και των κειμένων τους.

Το Ideas, που θα «δουλεύει» στο υπολογιστικό νέφος (cloud), πηγαίνει πέρα από την ήδη υπάρχουσα αυτόματη διόρθωση των λέξεων και τις αλλαγές στη γραμματική, προτείνοντας πιο κατάλληλες λέξεις και πιο ευανάγνωστες προτάσεις, ανάλογα με το κείμενο και τη χρησιμοποιούμενη γλώσσα, με στόχο ο χρήστης να γράφει με μεγαλύτερη ακρίβεια και καλύτερο στιλ.

Η ενσωμάτωση του «έξυπνου» εργαλείου στην online έκδοση του Word ανακοινώθηκε στη συνδιάσκεψη των προγραμματιστών της Microsoft στο Σιάτλ τη Δευτέρα. Το νέο εργαλείο, που θα αρχίζει να εφαρμόζεται πιλοτικά στο Word Online τον Ιούνιο και θα είναι ευρέως διαθέσιμο από φέτος το φθινόπωρο, θα βοηθά τους χρήστες να φτιάχνουν πίνακες μέσα στα κείμενα τους και θα προτείνει συνώνυμες λέξεις.

Το Ideas θα πληροφορεί επίσης τον χρήστη πόσο περίπου χρόνο απαιτεί η ανάγνωση του κειμένου του, ενώ θα μπορεί να εξάγει τα σημεία-κλειδιά του κειμένου, κάτι πολύ χρήσιμο για τον αναγνώστη, ιδίως αν έχει να κάνει με ένα πολυσέλιδο κείμενο.

Πρόσφατα η Google ανακοίνωσε το δικό της εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης για την online εφαρμογή επεξεργασίας κειμένων Google Docs.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...