Ελληνοτουρκικά

Mπαράζ τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο - Φόβοι για «θερμό» επεισόδιο

Συνεχίζεται το κύμα των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο. Από το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης η τουρκική αεροπορία πραγματοποιεί συνεχείς παραβιάσεις με F-16 και F-4, με αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου Cn235 αλλά και drones.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ζήση Μούσιου για το Open TV, τη Μεγάλη Παρασκευή πάνω από το Αιγαίο πέταξαν 16 αεροσκάφη (F16,F4,CN232,UAV), ενώ υπήρξαν 39 παραβιάσεις του FIR Αθηνών και δύο εμπλοκές. Τη Δευτέρα του Πάσχα πάνω από το Αιγαίο πέταξαν 14 αεροσκάφη (F16,F4,CN232), και σημειώθηκαν 19 παραβιάσεις του FIR Αθηνών και δύο εμπλοκές.

Ακολούθως χθες Τρίτη του Πάσχα η τουρκική προκλητικότητα συνεχίστηκε και πάνω από το Αιγαίο πέταξαν 24 αεροσκάφη (F16,F4,CN232,UAV), σημειώθηκαν 15 παραβιάσεις του FIR Αθηνών, υπήρξαν εννέα εμπλοκές και πραγματοποιήθηκε μία υπερπτήση πάνω από το νησί της Ρω.

«Η Τουρκία προκαλεί και συνεχίζει να αμφισβητεί τα εναέρια σύνορα μας και δοκιμάζει τα αντανακλαστικά μας» ανέφερε στο Open TV ο πτέραρχος ε.α Κωνσταντίνος Ιατρίδης.

Από την αρχή της χρονιάς έως σήμερα είχαμε 952 παραβιάσεις του ελληνικού FIR από 516 αεροσκάφη (F-16, F-4,CN232,UAV), σημειώθηκαν 13 υπερπτήσεις στο εθνικό έδαφος και 68 εμπλοκές. Η συνεχιζόμενη ένταση στο Αιγαίο πολλοί φοβούνται ότι μπορεί να οδηγήσει σε κάποιο θερμό επεισόδιο το οποίο φαίνεται να επιζητά η τουρκική πλευρά.

«Φοβάμαι ότι υπάρχει ο κίνδυνος θερμού επεισοδίου από τις προκλητικές αυτές ενέργειες. Οι Τούρκοι στέλνουν οπλισμένα αεροσκάφη» τόνισε στο Open TV ο διεθνολόγος Νικόλαος Παούνης.

Η ελληνική πολεμική αεροπορία ανταποκρίθηκε τάχιστα σε όλες τις προκλήσεις, ενώ η Αθήνα έχοντας καταγράψει όλα τα στοιχεία των παραβιάσεων αποστέλλει συστηματικά ενημερωτικά σημειώματα στο ΝΑΤΟ και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...