ΗΠΑ

Lynx: Αυτό είναι το νέο άρμα μάχης επόμενης γενιάς για τον Στρατό των ΗΠΑ (βίντεο)


Οι προκλήσεις του Στρατού των ΗΠΑ (US Army) για κυριαρχία στο πεδίο της μάχης του μέλλοντος απαιτούν σύγχρονα και προηγμένα οπλικά συστήματα, που θα δώσουν το «πάνω χέρι» στις αμερικανικές δυνάμεις, προσφέροντας μεγάλη δύναμη πυρός και γι’αυτό κρίνεται απαραίτητο να αποκτηθεί ένα νέο άρμα μάχης.

Το πρόβλημα αυτό, θέλησαν να «λύσουν» δύο από τις πιο κορυφαίες κατασκευάστριες εταιρείες τέτοιου είδους οπλικών συστημάτων, με το άρμα μάχης «Lynx» να κάνει την εμφάνισή του, προκαλώντας εντυπωσιασμό και αντιδράσεις από τους στρατιωτικούς αναλυτές και εμπειρογνώμονες.

Ειδικότερα, η αμερικανική εταιρεία Raytheon και η γερμανική εταιρεία Rheinmetall, συνεργάστηκαν με αποτέλεσμα να προσφέρουν στον Στρατό των ΗΠΑ, το νέο άρμα μάχης επόμενης γενιάς, που ονομάζεται Lynx.

Η εταιρεία Raytheon παρουσίασε στο Twitter το Lynx, χαρακτηρίζοντας το ως «μια θανατηφόρα δύναμη για τον αμερικανικό στρατό, που διαθέτει δύναμη, ευκινησία, αυξημένη θωράκιση-προστασία, ενώ έχει και περιθώριο περαιτέρω ανάπτυξης, για να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις ανερχόμενες απειλές».
https://twitter.com/Raytheon/status/1129120812806692864?ref_src=twsrc%5Etfw
Ποια τα χαρακτηριστικά στοιχεία του Lynx
Το άρμα μάχης Lynx είναι εξοπλισμένο με οπλικά συστήματα, με προηγμένους αισθητήρες και ολοκληρωμένα λειτουργικά συστήματα τεχνολογία αιχμής της Raytheon.

Αυτά τα χαρακτηριστικά καθιστούν το εν λόγω άρμα μάχης ως την ιδανική λύση για να δώσει στις στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ, ένα αποφασιστικό πλεονέκτημα για τις επόμενες δεκαετίες στο πεδίο της μάχης.

Πρόκειται για ένα τεθωρακισμένο άρμα μάχης, με ιδιαίτερα ισχυρή δύναμη πυρός και εξαιρετική θωράκιση και προστασία, που καθιστά το Lynx ικανό να «αντέξει» και να αντιμετωπίσει τις πιο ισχυρές, σύγχρονες συμβατικές και ασύμμετρες απειλές.

Αυτό οφείλεται τόσο στο κύτος του άρματος μάχης, που έχει αυξημένη θωράκιση έναντι αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών (IED), ενσωματωμένο πυργίσκο τύπου LANCE 2.0, όσο και στο αυτόματο κανόνι 35 χιλιοστών, με αποτέλεσμα το Lynx να διαθέτει ένα ευρύ φάσμα τεχνολογικά προηγμένων οπλικών και λειτουργικών συστημάτων.

Δείτε βίντεο:
https://www.youtube.com/embed/_rJInij72jk

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...