Κόσμος

H ύστατη δοκιμασία των Χριστιανών της Συρίας-Τζιχαντιστές με τις πλάτες της Τουρκίας σκοτώνουν παιδιά

Τούτη είναι η ύστατη ώρα για τους Χριστιανούς στην Συρία. Μετά το μαρτύριο τόσων χρόνων, συνεχίζουν να ζουν στον τρόμο αφού ομάδες τζιχαντιστών από το Idlib επιτέθηκαν στη χριστιανική πόλη Al-Sqaylabiyeh.

Σύμφωνα με πηγές οι τζιχάντιστές αντάρτες εκτόξευσαν όλμους και βολές πυροβολικού στην Al-Sqaylabiyeh, χτυπώντας πολλά σπίτια στην Ορθόδοξη Χριστιανική πόλη.

Οι Τζιχαντιστές, που υποστηρίχθηκαν από την Τουρκία, σκότωσαν 6 πολίτες την Κυριακή συμπεριλαμβανομένων πέντε παιδιών.

Η χριστιανική πόλη έχει γίνει στόχος εδώ και καιρό από τους τζιχάντιστες, Η Al-Sqaylabiyeh φιλοξενεί μία από τις ισχυρότερες μονάδες των εθνικών αμυντικών δυνάμεων (NDF) και των "κυνηγών του ISIS".

Κατά τη διάρκεια της τζιχαντικής επίθεσης στη βορειοδυτική Χάμα το 2014, ο Jabhat Al-Nusra και ο ελεύθερος συριακός στρατός (FSA) προσπάθησαν επανειλημμένα να καταλάβουν την Al-Sqaylabiyeh και την κοντινή χριστιανική πόλη Mhardeh. Ωστόσο, οι ντόπιοι απέκρουσαν όλες τις επιθέσεις τους.

Η Al-Sqaylabiyeh φιλοξενεί επίσης μεγάλο αριθμό εκτοπισθέντων πολιτών από τις περιοχές της Hama και του Idlib, που κατέφυγαν στην πόλη για να ξεφύγουν από τη βία που λάμβανε χώρα μέσα και γύρω από τα σπίτια τους.

Εν τω μεταξύ, η κατάσταση για τους τζιχαντιστές αντάρτες στη βορειοδυτική Hama και στο νοτιοδυτικό Idlib χειροτερεύει προοδευτικά, καθώς έχουν χάσει συνολικά πέντε πόλεις τη Δευτέρα.

Ο Συριακός Αραβικός Στρατός κατέλαβε άλλες δύο πόλεις τη Δευτέρα το απόγευμα, μετά από έντονη μάχη με τους τζιχαντιστές.

Σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή κοντά στην πρώτη γραμμή, ο Συριακός Αραβικός Στρατός ανακατέλαβε τον έλεγχο του Al-Tobeh και του Sheikh Idris μετά την έναρξη μιας ταχείας επίθεσης από την περιοχή Kafr Naboudeh.

Ως αποτέλεσμα αυτού, ο Αραβικός Στρατός της Συρίας έχει εξασφαλίσει τώρα τον δυτικό άξονα του Kafr Naboudeh, αφήνοντας μόνο τα βόρεια και ανατολικά.

Ο Συριακός Αραβικός Στρατός πιθανότατα θα μετατοπίσει την προσοχή του στην κορυφή του λόφου του Tal Sakher και στην κοντινή πόλη Al-Hobeit, καθώς εργάζονται για την πλήρη κάλυψη του βορειοδυτικού άξονα της περιοχής της Hama.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...