Ενέργεια

Gazprom: Ολοκληρώθηκε το 48% του αγωγού Nord Stream-2

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται από την Gazprom η τοποθέτηση αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2. Μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί το 48% του έργου.

Πάνω από 1.170 χιλιόμετρα του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2 που αναλογούν στο 48% του συνολικού μήκους του έχει τοποθετηθεί στον πυθμένα της Θάλασσας της Βαλτικής από την ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom.

Οι εργασίες για την τοποθέτηση του αγωγού φυσικού αερίου εντός των ρωσικών χωρικών υδάτων ξεκίνησαν στις 30 Απριλίου, ενώ η κατασκευή του υποθαλάσσιου τμήματος του αγωγού Nord Stream-2 γίνεται αυστηρά με βάση το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Το έργο Nord Stream-2, προϋποθέτει την κατασκευή δύο γραμμών αγωγού φυσικού αερίου συνολικής ισχύος 55 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων ετησίως που θα ξεκινούν από τα παράλια της Ρωσίας και θα καταλήγουν στην Γερμανία.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά το κόστος της κατασκευής εκτιμάται ότι θα φθάσει τα 9,5 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ ο αγωγός αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία έως τα τέλη του 2019. Ευρωπαίοι εταίροι της Gazprom, οι οποίοι χρηματοδοτούν κατά 50% το έργο, είναι οι γερμανικές εταιρείες Uniper και Wintershall, η αυστριακή OMV, η γαλλική Engie και αγγλο-ολλανδική Shell.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...