Κόσμος

Ferrari 250 GTO: Ένα μοντέλο που δεν μοιάζει με όλα τα άλλα (Εικόνα)

Η Ferrari έκανε την υπέρβαση με αυτό το μοντέλο.

H 250 GTO είναι μια από τις πιο όμορφες, πιο ακριβές και πιο σπάνιες Ferrari που μπορεί να αποκτήσει κανείς, ενώ είναι πανέμορφη και ως… SUV.

To πιο ακριβό αυτοκίνητο του κόσμου, η 250 GTO της Ferrari κατασκευάστηκε σε μόλις 36 μονάδες από το 1962 έως και το 1964, προκειμένου η διάσημη ιταλική εταιρεία να αποκτήσει τη δυνατότητα συμμετοχής στην αγωνιστική κατηγορία Group 3 Touring Car. Η αγωνιστική τους ιστορία αποτελεί ένα ακόμα στοιχεία του μύθου της 250 GTO, ενώ σε κάθε δημοπρασία που πωλείται μια ο μύθος αυτός διογκώνεται.

Από την άλλη η επεξεργασία εικόνας δημιουργεί τους δικούς της μύθους και εδώ ο Rain Prisk ξεδιπλώνει το ταλέντο του για να μας παρουσιάσει μια 205 GTO όπως δεν την έχουμε δει ποτέ ξανά. Όπως μπορείτε να δείτε πρόκειται για μία εκδοχή… SUV -όταν η διάσημη Ferrari κατασκευαζόταν πάντως ο όρος SUV δεν υπήρχε ούτε ως σκέψη- με αυξημένη απόσταση από το έδαφος, μεγάλους τροχούς που εξέχουν από τους κομμένους θόλους και προβολείς στην οροφή.

Φυσικά και δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος να κάνει την οποιαδήποτε επέμβαση ή αλλαγή σε μια γνήσια 250 GTO, αλλά από την άλλη η προσέγγιση του Prisk πως ένα εμπνευσμένο σχήμα είναι πάντα γοητευτικό ακόμα και αν έχει αλλάξει τελείως προσανατολισμό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ