Αθλητισμός

Europa League: Θρίαμβος της Τσέλσι (4-1) εναντίον της Αρσεναλ (βίντεο)


Η Αρσεναλ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου γνώρισε την συντριβή (4-1) από τη συμπολίτισσα και μισητή αντίπαλο

Το ποδόσφαιρο δικαιώνει σε βάθος χρόνου τους υπηρέτες του. Και τέτοιος είναι ο Μαουρίτσιο Σάρι, ο οποίος πριν από χρόνια παράτησε την καριέρα του ως τραπεζικό στέλεχος για να ακολουθήσει την τρέλα του: την προπονητική. Εξελίχθηκε σε έναν εξαιρετικό προπονητή, οι ομάδες του οποίου είχαν πάντοτε κάτι όμορφο να επιδείξουν. Η μπάλα όμως δεν τον είχε ανταμείψει με κάποιον τίτλο μολονότι έγινε πιστός υπηρέτης της.

Εφτασε όμως η ώρα της δικαίωσης για τον ιδιόρρυθμο Ιταλό κόουτς που τόσο αμφισβητήθηκε στον πάγκο της Τσέλσι κατά τη διάρκεια της σεζόν. Και η δικαίωση ήρθε με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο: Με ένα επιβλητικό 4-1 επί της συμπολίτισσας και μισητής αντιπάλου Αρσεναλ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου που ήταν συγκινητικός αλλά και μόνος.

Ο αγγλικός εμφύλιος είχε τελικά για νικήτρια την ομάδα που παραδοσιακά έχει καλύτερη αύρα όταν παίζει σε τελικό. Και τούτο διότι η Τσέλσι πανηγύρισε τον πέμπτο ευρωπαϊκό τίτλο της έχοντας χάσει μόνο ένα τελικό (2008), εν αντιθέσει προς την Αρσεναλ που τείνει να εξελιχθεί σε... λούζερ φεύγοντας ηττημένη για πέμπτη φορά στους έξι τελικούς που έχει συμμετάσχει!

Η Τσέλσι είχε για μεγάλους πρωταγωνιστές τον αρχηγό της Εντέν Αζάρ, ο οποίος σκόραρε δύο φορές και πιθανότατα έπαιξε για τελευταία φορά με τη φανέλα των Μπλε καθώς οδεύει προς τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά κι έναν πρώην Κανονιέρη, τον Ολιβιέ Ζιρού, ο οποίος σκόραρε και αναδείχθηκε κορυφαίος γκολτζής της σεζόν στο Europa League.

Το παιχνίδι άρχισε πολύ νευρικά και για τις δυο ομάδες που στα πρώτα 25' κατέγραψαν μόλις μια τελική με τον Ομπαμεγιάνγκ στο 8'. Σταδιακά πάντως ο ρυθμός άρχισε να βελτιώνεται και οι ομάδες να κυκλοφορούν πιο καλά την μπάλα, πατώντας την αντίπαλη περιοχή. Κι ήταν το 28' όταν η Αρσεναλ έφτασε για πρώτη φορά κοντά στο γκολ  με κεραυνό του Τσάκα που... έξυσε το οριζόντιο δοκάρι του Κέπα.

https://streamable.com/mmfmi

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...