Ένοπλες Συρράξεις

Οι Ιρανοί μετακινούν εσπευσμένα S-300 σε κρίσιμες εγκαταστάσεις - Σε θέσεις μάχης Βρετανοί κομάντος - Βίντεο

Άκρως πολεμικό κλίμα έχουμε από τις ΗΠΑ κατά του Ιράν με μετακίνηση Βρετανικής μονάδας των SAS, η οποία προετοιμάζεται να επιτεθεί σε ιρανικά πολεμικά πλοία μετά από εντολή της Ουάσιγκτον.

Την ίδια στιγμή έχουμε βίντεο που δείχνει το ραντάρ τύπου ELINT και ιρανικούς πυραύλους  S-300PMU-2  στο δρόμο προς την περιοχή Asalouyeh για την προστασία των εγκαταστάσεων πετρελαίου και των στρατιωτικών βάσεων στα βορειοδυτικά του Περσικού Κόλπου.

https://twitter.com/BabakTaghvaee/status/1130469040709877762

Πρόκειται για μετακινήσεις πυραύλων και άλλες ετοιμασίες ενόψει πιθανής πολεμικής εμπλοκής.

Οι Βρετανοί κομάντος βρίσκονται  στην Μέση Ανατολή στο πλαίσιο μιας άκρως απόρρητης αποστολής για την αποτροπή πιθανών ιρανικών επιθέσεων στα εμπορικά πλοία, γράφει η εφημερίδα The Sun.

Τα μέλη τώρα της επίλεκτης δύναμης  εντάχθηκαν στα πετρελαιοφόρα πλοία που ταξιδεύουν από το Ηνωμένο Βασίλειο και κατευθύνονται προς τον Περσικό Κόλπο, με κύρια  αποστολή την παρακολούθηση της ιρανικής στρατιωτικής δραστηριότητας στην περιοχή του νησιού Qesham, που φιλοξενεί ναυτικά οχυρά με πυροβόλα των Ιρανών.

Ελικόπτερα του Royal Navy τύπου Merlin πετούν από το Ομάν και  μεταφέρουν του Βρετανούς κομάντος στα πλοία.

Το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου αρνήθηκε να δώσει διευκρινήσεις και ανακοίνωσε ότι ποτέ δεν σχολιάζει δραστηριότητες των ενόπλων δυνάμεων.

Η όλη  στρατιωτική επιχείρηση  έρχεται λίγομετά την άφιξη της ομάδας πλοίων του αεροπλανοφόρου USS Abraham Lincoln για περιπολίες στην Αραβική Θάλασσα.

Οι ΗΠΑ έχουν ήδη αναπτύξει εκτός του αεροπλανοφόρου και βομβαρδιστικά αεροσκάφη Β-52 στον Περσικό Κόλπο για να αντιμετωπίσουν τις απειλές από την Τεχεράνη.

Η εφημερίδα Washington Post επικαλούμενη ανώτερο αξιωματούχο της κυβέρνησης, ανέφερε  ότι ο Αμερικανός πρόεδρος ολοένα και περισσότερο απογοητεύεται από αυτό που βλέπει ως πολεμικό σχεδιασμό που υλοποιείται από  ερασιτέχνες συμβούλους.

Ο σκληροπυρηνικός σύμβουλος για την εθνική ασφάλεια, John Bolton, γνωστός θιασώτης της σκληρής εξωτερικής πολιτικής, υποστηρίζει αναφανδόν την αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν.

Σε συνέντευξη τύπου της Fox News την Κυριακή, ο Αμερικανός πρόεδρος Ν.Τραμπ  δήλωσε ότι δεν  θέλει να «εισβάλει» στο Ιράν στην πραγματικότητα, αλλά θέλει να υποβαθμίσει την οικονομία, μειώνοντας έτσι τους φόβους μιας σύγκρουσης με το Ιράν.

Επανέλαβε ότι δεν ζήτησε πόλεμο με την Τεχεράνη, σημειώνοντας ότι το κύριο πράγμα που θέλει είναι «να μην αφήσει το Ιράν να διαθέτει πυρηνικά όπλα».

«Δεν είμαι κάποιος που θέλει να πάει στον πόλεμο επειδή ο πόλεμος σκοτώνει την οικονομία, σκοτώνει τους ανθρώπους που είναι το πιο σημαντικό», πρόσθεσε.

Ωστόσο, ο Τραμπ δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να απαντήσει με δύναμη εάν υπάρξουν νεκροί Αμερικανοί ή δραματική κλιμάκωση.

«Εάν το Ιράν θέλει να πολεμήσει, αυτό θα είναι το επίσημο τέλος του Ιράν. Ποτέ μην απειλείται ξανά τις Ηνωμένες Πολιτείες! "Έγραψε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Τραμπ την Κυριακή.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Mohammad Javad Zarif, δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι θα ξεσπάσει ένας πόλεμος στην περιοχή εν μέσω ανησυχιών σχετικά με τις αυξανόμενες εντάσεις με τις ΗΠΑ.

Μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Ισλαμικής Δημοκρατίας (IRNA) στο τέλος της επίσκεψής του στην Κίνα το Σάββατο, πρόσθεσε ότι η Τεχεράνη δεν θέλει  πόλεμο, αλλά καμία χώρα δεν πρέπει να έχει «την ιδέα ή την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να αντιμετωπίσει το Ιράν».

Παρ’ όλα αυτά μυρίζει «μπαρούτι» στον Περσικό Κόλπο από όπου διέρχεται το 1/3 του Παγκοσμίου εμπορίου πετρελαιοειδών και υπάρχει λόγος, αυτός αφορά την κόντρα Ισραήλ και Ιράν για την Συρία και την δημιουργία αγωγού φυσικού αερίου στην Μεσόγειο, καθώς και την δημιουργία ιρανικής ναυτικής βάσης στην Λατάκεια.

Πρόκειται για δύο κομβικά προβλήματα που δεν έχουν λύση, ενώ το αμερικανό-εβραικό λόμπυ πιέζει ασφυκτικά τον Τραμπ να εξαφανίσει την ιρανική απειλή εδώ και τώρα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ