Αρχείο

EKTAKTO: Αναδιάταξη αμερικανικών δυνάμεων στον Περσικό Κόλπο - Το Ιράν στοχοποιεί πλοία των ΗΠΑ με πυραύλους Cruise

Πολεμικό κλίμα από τις ΗΠΑ κατά του Ιράν με βίντεο που παρουσιάζει αεροσκάφος τύπου STEALTH Northrop B-2 Spirit, να διεξάγει δοκιμή αποστολής βομβαρδισμού  κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης, προκαλώντας πανικό στην Τεχεράνη.

https://youtu.be/ZpANo37zCUo

Την ίδια στιγμή αποφασίστηκε αναδιάταξη των αμερικανικών χερσαίων και ναυτικών δυνάμεων στον Περσικό Κόλπο, κάτι όμως που μεταφράζεται σύμφωνα με αμυντικούς αναλυτές, ως πολεμική κίνηση των ΗΠΑ κατά του Ιράν ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές.

Την είδηση επιβεβαιώνει σαουδαραβική εφημερίδα και ο αραβικός τύπος στο σύνολο του.

Για το θέμα αυτό υπάρχει συμφωνία των αμερικανικών χερσαίων στρατιωτικών και ναυτικών δυνάμεων, μέσω των αμυντικών συμφωνιών των ΗΠΑ, με τις χώρες του Περσικού Κόλπου, ενώ τα υπόλοιπα που λένε Αμερικανοί αξιωματούχοι περί μη επιδίωξης πρόκλησης πολεμικής σύγκρουσης με το Ιράν, αφορούν καθαρά την σφαίρα της φαντασίας.

Μυρίζει "μπαρούτι" στον Περσικό Κόλπο από όπου διέρχεται το 1/3 του Παγκοσμίου εμπορίου πετρελαιοειδών και υπάρχει λόγος.

Ο υπαρχηγός των Ιρανών Φρουρών δήλωσε, ότι η χώρα του έχει έτοιμους ιρανικούς πυραύλους τύπου Cruise μικρής εμβέλειας, οι οποίοι έχουν μέσα στο βεληνεκές τους τα αμερικανικά πολεμικά πλοία, ενώ τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά έναν νέο πόλεμο.

Οι δηλώσεις προστέθηκαν στο όλο πολεμικό κλίμα μεταξύ Τεχεράνης και Ουάσινγκτον, εν μέσω κυρώσεων και ενίσχυσης της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην περιοχή.

Το Ιράν κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για «ψυχολογικό πόλεμο» και ο ανώτατος ηγέτης Αϊτατόλ Αλί Χαμενεΐ δήλωσε την Τετάρτη ότι η Τεχεράνη δεν θα διαπραγματευτεί άλλη συμφωνία μετά την αποχώρηση της Ουάσινγκτον από το σύμφωνο του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

«Ακόμα και οι πυραύλοι μικρής εμβέλειας που διαθέτουμε, μπορούν εύκολα να χτυπήσουν τα πολεμικά πλοία (των Η.Π.Α.) στον Περσικό Κόλπο», ανέφερε ο Fahh Mohammad Saleh Jokar, αναπληρωτής πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου.

«Η συμπεριφορά των Αμερικανών ηγετών είναι ένα πολιτικό παιχνίδι που αποτελείται από απειλές και πιέσεις, ενώ δείχνουν την ψευδή προθυμία να διαπραγματευτούν, προκειμένου να παρουσιάσουν μια ειρηνική εικόνα των ίδιων και να ξεγελάσουν την κοινή γνώμη», πρόσθεσε ο ίδιος.

Γιατί οι ΗΠΑ όμως αναβαθμίζουν κατακόρυφα τις πολεμικές κινήσεις τους κατά του Ιράν.

Σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο μας όλα γίνονται διότι οι Ιρανοί τον Οκτώβριο αποκτούν βάση για τα εμπορικά και πολεμικά τους πλοία στην Λαττάκεια της Συρίας, μετά την λήξη της σύμβασης των Γάλλων.

Αλλάζουν άρδην όλα στην Συρία και στην περιοχή μετά από φερόμενη απόφαση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ (με την οποία ξεπληρώνει την ιρανική βοήθεια στον πόλεμο με τον ISIS), για την είσοδο των ιρανικών εταιρειών στη Συρία, οι οποίες ελέγχονται από την Ισλαμική Επαναστατική Φρουρά (IRGC) στο λιμάνι της Λαττάκεια.

Πρόκειται για γεγονότα που «τρέχουν» πλέον και τα οποία υποκινούν νέες επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν με την σειρά τους αλυσιδωτές αντιδράσεις από ΗΠΑ-Ισραήλ από την μία πλευρά, Ιράν και Τουρκία από την άλλη.

Το ιρανικό καθεστώς σε λίγο καιρό θα διαθέτει εταιρείες, που είναι συνδεδεμένες με τους Ιρανούς Φρουρούς IRGC, στο λιμάνι της Λαττάκειας στη δυτική Συρία.

Η διαδρομή διέλευσης θα διευθύνεται από τον Abu Kamal κοντά στα σύνορα μεταξύ Συρίας και Ιράκ. Στρατιωτικοί αξιωματούχοι του Ιράν, της Συρίας και του Ιράκ συμφώνησαν στο όλο θέμα.

Το πρόβλημα για το Ισραήλ είναι ότι το ιρανικό καθεστώς πλέον θα διασχίζει τα σύνορα και θα εισέρχεται από τη Λαττάκεια στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Άσαντ θα μισθώσει ανώνυμη ιρανική εταιρεία από τον Οκτώβριο του 2019, παρέχοντας στο Ιράν ένα στρατηγικό σημείο πρόσβασης στη Μεσόγειο Θάλασσα και τη Συρία.

Υπάρχει περίπτωση λοιπόν, οι Ισραηλινοί να επιτρέψουν πρόσβαση στους Ιρανούς τόσο κοντά στα κοιτάσματα φυσικού αερίου τους στην Α.Μεσόγειο;

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ