Ένοπλες Συρράξεις

Σε πολεμική ετοιμότητα Ισραήλ-ΗΠΑ - «Μυρίζει» σύγκρουση με το Ιράν - Σε σημεία «κλειδιά» τα B-52


Μπαρούτι στην κυριολεξία μυρίζει εκτός της Ανατολικής Μεσογείου λόγω της τουρκικής προκλητικότητας και η περιοχή της Μ. Ανατολής, με Χεζμπολάχ και Ιρανούς στην Συρία, να προετοιμάζονται για πολεμική σύρραξη με τους Ισραηλινούς.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μ. Νετανιάχου μάλιστα ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει στην Τεχεράνη να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

https://twitter.com/BabakTaghvaee/status/1126100312165638144

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln (CVN-72) που είχε προγραμματιστεί να διέλθει το κανάλι του Σουέζ στις 15 και 30 Μαΐου επισπεύδει την κίνηση του λόγω εξελίξεων.
https://twitter.com/BabakTaghvaee/status/1126176429568397312?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/BabakTaghvaee/status/1126177922157555713?ref_src=twsrc%5Etfw

 

Στόχος οι Ιρανοί Φρουροί και οι αντάρτες Χούθι οι οποίοι φέρονται να συναρμολογούν αντι-πλοϊκούς  πυραύλους Khalije-Fars.

https://twitter.com/BabakTaghvaee/status/1125863195028152321

Την ίδια ακριβώς στιγμή η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ προετοιμάζεται για εναέριες επιθέσεις εναντίον στόχων των Ιρανών στην Συρία αλλά και της Χεζμπολάχ πολύ σύντομα.

Αεροσκάφη F-16D  της μοίρας της "Κοιλάδας", θα συμμετάσχουν σε αυτήν την επιχείρηση ενώ θα συμμετάσχουν και αεροσκάφη  F-35I της μοίρας «Χρυσοί  Αετοί» η οποία θα τα προστατεύσει.

Ο στρατός των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τρίτη το βράδυ, ότι βομβαρδιστικά αεροσκάφη Β-52 θα αποτελέσουν μέρος πρόσθετων δυνάμεων που αποστέλλονται στη Μέση Ανατολή, διότι υπάρχουν «σαφείς ενδείξεις» απειλών από το Ιράν στις δυνάμεις των ΗΠΑ εκεί.

Ο σύμβουλος της Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον δήλωσε την Κυριακή ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αναπτύσσουν ειδική εναέρια δύναμη στη Μέση Ανατολή.

Ο αμερικανικός στρατός επιβεβαίωσε επίσης ότι η ομάδα μάχης του USS  Abraham Lincoln είχε ήδη προγραμματιστεί να μεταβεί στη Μέση Ανατολή, αλλά η όλη κίνηση  "επιταχύνθηκε" λόγω της αυξημένης έντασης με το Ιράν.

Το ανώτατο όργανο ασφαλείας του Ιράν απέρριψε το σχέδιο των ΗΠΑ για να στείλουν  δυνάμεις στην περιοχή ως «ψυχολογικό πόλεμο».

Μιλάμε για το απόλυτο πολεμικό σκηνικό στην περιοχή, με τον Ερντογάν την ίδια στιγμή, να απειλεί όλες τις χώρες της περιοχής αν δεν υλοποιηθούν οι εξωφρενικές απαιτήσεις του για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Κύπρο.

Ο γενικός γραμματέας της Ισλαμικής οργάνωσης Τζιχάντ στη Λωρίδα της Γάζας, al Nahla , δήλωσε απερίφραστα ότι πιστεύει ότι το Ισραήλ θα ξεκινήσει πόλεμο το καλοκαίρι.

Σε τηλεοπτική συνέντευξη με το τηλεοπτικό κανάλι Al Mayadeen, ο al Nahla προειδοποίησε ότι οι προσπάθειες αφοπλισμού της παλαιστινιακής αντίστασης στη Λωρίδα της Γάζας δεν θα ευοδωθούν.

«Οι προσπάθειες που καταβάλλονται για να περιοριστεί η αντίσταση των Παλαιστινίων στην  Λωρίδα της Γάζας δεν θα πετύχει, διότι θα διεξάγουμε πόλεμο και για αυτό προετοιμαζόμαστε  με μεγάλη επιμέλεια και προετοιμασία», συνέχισε ο ίδιος.

Είπε επίσης ότι η απόφαση να σταματήσει η πυραυλική επίθεση  εναντίον ισραηλινών στρατιωτικών στόχων στις 6 Μαΐου οφειλόταν σε δέσμευση του εβραϊκού κράτους, για ανακούφιση του αποκλεισμού της Γάζας.

Από την πλευρά του, ο al Nahla επέμεινε ότι εάν συνεχιστεί η μάχη στη Γάζα, ειδικές ομάδες αντίστασης θα χρειαστούν λίγες μόνο ώρες για να επιτεθούν σε  όλες τις ισραηλινές πόλεις.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι του Al Mayadeen την Τρίτη το βράδυ, ο Al-Nakhaleh επεσήμανε ότι οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις στοχεύουν σε πολίτες στην πολιορκημένη περιοχή για να κάμψουν το ηθικό των Παλαιστινίων.

Με λίγα και απλά λόγια σύμφωνα με Έλληνες και ξένους αμυντικούς αναλυτές, αρκεί μία μόνο «σπίθα» για να πάρει «φωτιά» η Μέση Ανατολή και η Α.Μεσόγειος ταυτόχρονα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ