Αθλητισμός

Basket League: Απορρίφθηκε η πρόταση του Ολυμπιακού για διακοπή -Συνεχίζεται το πρωτάθλημα μέχρι τέλους με Έλληνες διαιτητές

Το πρωτάθλημα της Basket League συνεχίζεται κανονικά, καθώς απορρίφθηκε η πρόταση του Ολυμπιακού για διακοπή του.

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν, οι περισσότερες ομάδες ήταν αρνητικές (υπήρχε ένα λευκό της Κύμης) στο ενδεχόμενο της διακοπής του πρωταθλήματος, στην ακύρωση των πλέι οφ δηλαδή, καθώς η κανονική περίοδος ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης.

Τα πλέι οφ δεν μπορούν, σύμφωνα με την ΚΑΕ Ολυμπιακός, να ξεκινήσουν την Τετάρτη -όπως προγραμματίζει ο ΕΣΑΚΕ- καθώς εκκρεμεί ένσταση των ερυθρόλευκων στο ΑΣΕΑΔ. Η νομική εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού εξήγησε ότι αυτό δεν μπορεί να ισχύσει, με αποτέλεσμα να υπάρξει σε εκείνο το σημείο διακοπή και προσωρινή αποχώρηση του προέδρου του ΕΣΑΚΕ Βαγγέλη Γαλατσόπουλου.

Την ίδια ώρα, ο ιδιοκτήτης του Προμηθέα, Βαγγέλης Λιόλιος, πρότεινε να δημιουργηθεί μια ομάδα εργασίας που θα συζητήσει προτάσεις παράλληλα με τη διεξαγωγή των πλέι οφ για τη βελτίωση του πρωταθλήματος, ενώ το έκτακτο διοικητικό συμβούλιο δεν έχει επισήμως ολοκληρωθεί.

Με Ελληνες διαιτητές
Eπίσης, με Ελληνες διαιτητές θα διεξαχθούν όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα, το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ απέρριψε ομόφωνα το αίτημα της ΚΑΕ Ολυμπιακός για να σφυρίξουν ξένοι διαιτητές σε ορισμένα παιχνίδια. Μάλιστα, αυτό έγινε χωρίς καν να διεξαχθεί ψηφοφορία, όπως είχε γίνει νωρίτερα με το θέμα περί οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος που είχαν θέσει οι «ερυθρόλευκοι». Αξίζει να σημειωθεί, πως η ΚΑΕ Ολυμπιακός είχε αναφέρει πως δεν πρόκειται να κατέβει στα ματς με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό εάν δεν υπάρχουν ξένοι διαιτητές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ