Κόσμος

53 φορές ισόβια για τον δράστη που σκόρπισε το θάνατο το 2013 στην Τουρκία

Αφαίρεσε τη ζωή 52 ανθρώπων.

Δικαστήριο της Άγκυρας καταδίκασε σήμερα σε 53 φορές ισόβια τον βασικό κατηγορούμενο διπλής επίθεσης με παγιδευμένο αυτοκίνητο το 2013 από την οποία σκοτώθηκαν 52 άνθρωποι.

Ο Γιουσούφ Ναζίκ καταδικάστηκε για τον φόνο 52 ανθρώπων «με τρομοκρατικό σκοπό» και προκειμένου «να πληγεί η ακεραιότητα του κράτους», όπως μετέδωσε το ιδιωτικό πρακτορείο DHA.

Η διπλή επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην πόλη Ρεϊχανλί στη νότια Τουρκία είχε σοκάρει την κοινή γνώμη της χώρας, η οποία εκείνη την εποχή είχε συγκλονιστεί και από άλλες αιματηρές επιθέσεις και έφερε στο φως τους κινδύνους που ενείχε η εμπλοκή της Άγκυρας στον πόλεμο στη Συρία στο πλευρό των ανταρτών.

Τότε, η τουρκική κυβέρνηση είχε κατηγορήσει για την επίθεση μια μικρή, τουρκική ακροαριστερή οργάνωση η οποία φερόταν να συνδέεται με τις συριακές υπηρεσίες Πληροφοριών, μια κατηγορία την οποία είχε απορρίψει η Δαμασκός.

Ωστόσο ο Ναζίκ «ομολόγησε» στη διάρκεια της ανάκρισής του ότι την εντολή για την επίθεση στην Ρεϊχανλί είχαν δώσει οι συριακές υπηρεσίες Πληροφοριών, όπως μετέδωσε το Anadolu.

Ο Ναζίκ συνελήφθη στα μέσα Σεπτεμβρίου στη διάρκεια μιας άνευ προηγουμένου επιχείρησης των τουρκικών υπηρεσιών Πληροφοριών (MIT) στη Λαττάκεια της βορειοδυτικής Συρίας, προπύργιο του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...