Εσωτερική Ασφάλεια

2.700 ευρώ η ταρίφα για τη χλιδάτη μεταφορά παρανόμων μεταναστών με Mercedes

Mε πολυτελή τζιπ Mercedes μετέφεραν μετανάστες από τον Έβρο στη Θεσσαλονίκη τα μέλη εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ανθρώπων που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. Η φαινομενικά «ελίτ» μεταφορά κόστιζε 2.700 ευρώ για κάθε μετανάστη, αλλά για κάποιους απ΄ αυτούς δεν ήταν τόσο πολυτελής όσο φαίνεται, καθώς ήταν φορτωμένοι σαν εμπορεύματα στον χώρο αποσκευών.

Αρχικά εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στον Έβρο τρία από τα τέσσερα μέλη της εγκληματικής ομάδας, μαζί με 4 διακινούμενους και το ένα από τα δύο πολυτελή οχήματα. Στη συνέχεια, με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκε και το δεύτερο τζιπ, στη Θεσσαλονίκη, με οδηγό έναν 45χρονο Γεωργιανό και 12 μετανάστες από το Μπαγκλαντές, ορισμένοι από τους οποίους ήταν στο πορτ μπαγκάζ. Ο διακινητής είχε αλλάξει τις πινακίδες στο όχημα, στη διάρκεια της μεταφοράς των μεταναστών.

Συνολικά συνελήφθησαν 4 διακινητές -δύο Γεωργιανοί 45 και 36 ετών, ένας 36χρονος Ιρανός και ένας 24χρονος Αφγανός- και 16 διακινούμενοι από το Μπαγκλαντές. Κατασχέθηκαν 5 ζευγάρια πινακίδων κυκλοφορίας -για τα δύο είχε δηλωθεί κλοπή και για 1 απώλεια- καθώς επίσης και 11 κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό 670 ευρώ.

e-evros.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ