Αυτοδιοίκηση

Φόβοι για καθυστέρηση στην καταμέτρηση: Ελλείψεις σε εφορευτικές επιτροπές - Exit poll στις 7 το βράδυ

Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία για τις εκλογές σε όλη τη χώρα, από τις 7 το πρωί, ενώ οι κάλπες για τις ευρωεκλογές, αυτοδιοικητικές και περιφερειακές εκλογές θα κλείσουν στις 7 μ.μ.

Παρά τις ελλείψεις στις εφορευτικές επιτροπές που παρατηρούνται σε πολλά εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα- μάλιστα έλειπαν ακόμη και εκεί που ψήφισαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κώστας Καραμανλής- η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά μέχρι αυτή τη στιγμή.

Όμως, φόβοι εκφράζονται ότι θα υπάρξουν έντονα προβλήματα και μεγάλες καθυστερήσεις μετά τη δύση του ηλίου στις 7μ.μ. που θα κλείσουν οι κάλπες και θα αρχίσει η καταμέτρηση.

Και αυτό λόγω των πολλαπλών εκλογών που διεξάγονται και του μεγάλου αριθμού των υποψηφίων, αλλά και γιατί πρώτη φορά διορίστηκαν δικαστικοί αντιπρόσωποι δημόσιοι υπάλληλοι πτυχιούχοι Νομικών Σχολών, οι οποίοι δεν έχουν συμμετάσχει κατά το παρελθόν στην εκλογική διαδικασία.

Exit poll στις 7 το βράδυ

Η πρώτη γεύση για το εκλογικό αποτέλεσμα θα δοθεί στις 19:00 το απόγευμα, όταν θα μεταδοθεί το exit poll.

Το πρώτο ασφαλές εκλογικό αποτέλεσμα αναμένεται στις 21:00-22:00, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Θεοδωρόπουλος, αντιπρόεδρος της Singular Logic. «Μετά τις 21:00 και προς τις 22:00 θα μπορέσουμε να δώσουμε μια ασφαλή εκτίμηση, αρχικά για τις ευρωεκλογές, στη συνέχεια για τις περιφερειακές και όπου χρειαστεί για τους δήμους», δήλωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Πρώτα θα δώσουμε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών που έχει το πολιτικό μήνυμα. Θα δώσουμε εκτίμηση σε 13 Περιφέρειες και τους 6 μεγάλους δήμους, Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα και Ηράκλειο», συμπλήρωσε ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Ψήφισαν οι πολιτικοί αρχηγοί

Ηδη, από νωρίς το πρωί, οι πολιτικοί αρχηγοί προσήλθαν στις κάλπες, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Ο Αλέξης Τσίπρας ψήφισε στην Κυψέλη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κηφισιά, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ψήφισε στο Νέο Ψυχικό.

«Σήμερα είναι μια όμορφη μέρα για την Ελλάδα είναι μια μέρα δημοκρατίας» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, στην Κυψέλη. «Οι πολίτες αποφασίζουν για τους δήμους τις περιφέρειες, τους εκπροσώπους που θα στείλουν στην ευρωβουλή. Είναι όμως και μέρα ευθύνης των πολλών, είναι μέρα ευθύνης του καθενός και της καθεμιάς να υπερασπιστεί τις θυσίες και τους κόπους του ελληνικού λαού», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης: Αύριο ξημερώνει μια νέα, φωτεινή μέρα για την πατρίδα μας

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα κατά τις 10:30, στο 1ο Γενικό Λύκειο Κηφισιάς, επί της οδού Λεβίδου.

Εξερχόμενος του εκλογικού κέντρου, και υπό τις επευφημίες υποστηρικτών του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «σήμερα είναι μια πολύ όμορφη και ηλιόλουστη μέρα για τη δημοκρατία μας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ στη συνέχεια τόνισε «χαίρομαι που βλέπω μεγάλη συμμετοχή», ενώ ευχαρίστησε επιμελητές και αντιπροσώπους για τη συνεισφορά τους στη «δημοκρατική διαδικασία των εκλογών».

Καταλήγοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε:

«Δεν έχουμε να πούμε πολλά σήμερα. Τα έχουμε πει όλα. Σήμερα ο λόγος περνάει στους πολίτες. Εμπιστεύομαι απόλυτα την κρίση τους και είμαι σίγουρος ότι αύριο θα ξημερώσει μια νέα, φωτεινή μέρα για την πατρίδα μας. Καλή ψήφο!».

Το μήνυμα Παυλόπουλου για τις ευρωεκλογές

Ο Προκόπης Παυλόπουλος έστειλε μήνυμα για τις ευρωεκλογές, καλώντας τους Ελληνες να δείξουν πόσο συνειδητοποιημένοι Ευρωπαίοι είναι.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ψήφισε λίγο μετά τις 10 το πρωί στο Νέο Ψυχικό. «Σε μια περίοδο κατά την οποία δυνάμεις του λαϊκισμού και του ρατσισμού επιβουλεύονται ευθέως και απροκαλύπτως το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και επιχειρούν να το κατεδαφίσουν, σε μια περίοδο που άλλοι λαοί χωρίς να έχουν υποστεί θυσίες, εγκαταλείπουν το σκάφος της Ευρώπης, αποδεικνύοντας ότι ταξίδευαν με αυτό με σημαίες ευκαιρίας, είναι ώρα οι Ελληνες με την ετυμηγορία μας να αποδείξουμε πόσο συνειδητοποιημένοι Ευρωπαίοι είμαστε», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος στις δηλώσεις του για τις ευρωεκλογές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...