Υγεία

Φυσικά εντομοαπωθητικά: 6 φυτά που διώχνουν κουνούπια, μύγες, μυρμήγκια

Το καλοκαιράκι είναι προ των πυλών και η θερμοκρασία σιγά-σιγά ανεβαίνει. Αυτό σημαίνει πως θα ξεκινήσουν να κάνουν την εμφάνισή τους διάφορα ενοχλητικά έντομα, που κανένας δεν θέλει να έχει μέσα στο σπίτι του! 

Μην ανησυχείτε όμως, υπάρχει τρόπος να τα απωθήσετε με φυσικά εντομοαπωθητικά.

Πώς; Υπάρχουν κάποια φυτά, τα οποία και τα έντομα διώχνουν και κάνουν το σπίτι σας να ευωδιάζει και το διακοσμούν και -σε ορισμένες περιπτώσεις- μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και στη μαγειρική.

Δείτε τα 6 φυτά που διώχνουν τα έντομα

Λεβάντα

Οι μέλισσες αγαπούν το ευχάριστο άρωμα της λεβάντας, αλλά τα περισσότερα άλλα έντομα, συμπεριλαμβανομένων της σκνίπας, των ψύλλων, των κουνουπιών και του σκώρου, θα μείνουν μακριά από τη λεβάντα (γι 'αυτό και πολλοί κρεμούν σακουλάκια με αποξηραμένη λεβάντα στις ντουλάπες τους). Βάλτε λοιπόν γλαστράκια με λεβάντα στο παράθυρο ή στην πόρτα και κρατήστε μακριά τα έντομα ενώ ταυτόχρονα αρωματίζετε υπέροχα το σπίτι σας.

Δεντρολίβανο

Ψάχνετε για ένα εσωτερικό φυτό που απωθεί τα έντομα; Το δεντρολίβανο που ταιριάζει υπέροχα με το ψητό κοτόπουλο μπορεί να κρατήσει μακριά τα κουνούπια και τις κατσαρίδες.

Χρυσάνθεμο

Τα χρυσάνθεμα ομορφαίνουν ένα σπίτι, ένα μπαλκόνι, έναν κήπο αλλά την ίδια ώρα απωθούν και τα μυρμήγκια! Στην πραγματικότητα, μια ένωση που υπάρχει στα χρυσάνθεμα που ονομάζεται πυρεθρίνη είναι τόσο αποτελεσματική στο να κρατά μακριά τα έντομα, όσο και τα εντομοαπωθητικά. Για αυτό φυτεύστε χρυσάνθεμα για να δώσετε χρώμα στο σπίτι σας αλλά και για να κρατήσετε μακριά τσιμπούρια, σκαθάρια, κατσαρίδες και κουνούπια.

Λεμονόχορτο

Μπορεί να γνωρίζετε ήδη την αποτελεσματική απωθητική δράση της citronella, αλλά γνωρίζετε ότι το έλαιο αυτό υπάρχει και στο λεμονόχορτο; Σας το λέμε εμείς και σας λέμε επίσης ότι είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στο να κρατάει μακριά τα κουνούπια.

Βασιλικός

Ο βασιλικός κάνει εξαιρετική δουλειά με τα κουνούπια ενώ αποτρέπει και τις μύγες, την ίδια ώρα που κάνει το μπαλκόνι σας να ευωδιάζει.

Σκόρδο

Το σκόρδο δεν το αντέχουν ούτε οι άνθρωποι, πόσο μάλλον τα έντομα. Το σκόρδο διώχνει τα κουνούπια και τα σκαθάρια. Καλλιεργείστε τα στον κήπο σας και θα δείτε αποτελέσματα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...