Κόσμος

Φεστιβάλ Καννών: Ο Χρυσός Φοίνικας για μικρού μήκους ταινία απονεμήθηκε στον Βασίλη Κεκάτο


Μπορεί η ταινία «Parasite» να έκλεψε τις εντυπώσεις και να κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα, φέτος, όμως μία μεγάλη διάκριση ήρθε και για τον Έλληνα Βασίλη Κεκάτο, ο οποίος κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικά για την μικρού μήκους ταινία του.

Στην ταινία «Parasite» του Κορεάτη Μπονγκ Τζουν-χο απονεμήθηκε ο φετινός Χρυσός Φοίνικας στο Φεστιβάλ των Καννών, ανατρέποντας τα προγνωστικά που ήθελαν τον Κουέντιν Ταραντίνο να παίρνει το πρώτο βραβείο. Μεγάλη διάκριση και για τον Έλληνα Βασίλη Κεκάτο, που με την ταινία του «Η απόσταση ανάμεσα σε εμάς και τον ουρανό» κατέκτησε τον Χρυσό Φοίνικα μικρού μήκους.

https://twitter.com/Festival_Cannes/status/1132350147369799680?ref_src=twsrc%5Etfw

Στην ταινία «Parasite», μια τετραμελής οικογένεια ενηλίκων χωρίς δουλειές, χωρίς εισόδημα ζει δύσκολα σε ένα ημιυπόγειο. Κάπου μακριά, μια άλλη τετραμελής οικογένεια, με πατέρα έναν πλούσιο ιδιοκτήτη μιας παγκόσμιας φόρμας ΙΤ ζει σε πολυτελές σπίτι, μακριά από τα προβλήματα της λαϊκής τάξης. Όμως, ο άνεργος γιος θα κάνει ιδιαίτερα μαθήματα στην κόρη της εύπορης οικογένειας. Οι δυο οικογένειες έρχονται κοντά, προκαλώντας ανατροπές με αβέβαιη κατάληξη.

Ο Έλληνας Βασίλης Κεκάτος βραβεύτηκε με τον Χρυσό Φοίνικα για την καλύτερη ταινία μικρού μήκους για το «Η απόσταση ανάμεσα σε εμάς και τον ουρανό».

Η υπόθεσή της αφορά δύο άγνωστους νεαρούς άντρες οι οποίοι συναντιούνται αργά τη νύχτα σε ένα ξεχασμένο βενζινάδικο της παλιάς Εθνικής Οδού. Ο ένας έχει σταματήσει για να βάλει βενζίνη στην μηχανή του. Ο άλλος έχει ξεμείνει εκεί. Για να γυρίσει στην Αθήνα του λείπουν 22.50 ευρώ. Όσο ακριβώς κοστίζει η απόσταση που τους χωρίζει από τον ουρανό.

 
https://twitter.com/Festival_Cannes/status/1132337872697200640?ref_src=twsrc%5Etfw

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ