Επιστήμη

Φαντάζεστε να πέσει ένας αστεροειδής στη Γη; - Δείτε το να γίνεται πράξη μέσα από ένα βίντεο

Ανατριχιαστικό και εντυπωσιακό το βίντεο της πρόσκρουσης ενός αστεροειδή στη Γη.

Μια σοκαριστική προσομοίωση αποκαλύπτει την απίστευτη καταστροφή που θα προκαλούσε η πρόσκρουση ενός τεράστιου αστεροειδούς στη Γη.

Το σενάριο προβλέπει ότι λίγα λεπτά μετά την απειλητική διέλευση ενός αστεροειδούς πλάτους 500 χιλιομέτρων πάνω από μεγαλουπόλεις και την πρόσκρουσή του στον Ειρηνικό Ωκεανό μια τεράστια περιοχή δέκα χιλιομέτρων του φλοιού της Γης θα αποκολληθεί από την επιφάνεια του πλανήτη της, προτού το ωστικό κύμα εξακτινωθεί με υπερηχητικές ταχύτητες προς όλες τις κατευθύνσεις.

Συντρίμμια από τον αστεροειδή και τη Γη εκτοξεύονται σε χαμηλή τροχιά προτού επιστρέψουν λόγω του βαρυτικού πεδίου φλεγόμενα στην επιφάνεια του πλανήτη μας.

https://www.youtube.com/watch?v=bU1QPtOZQZU

Αυτή η δεύτερη πρόσκρουση πυροδοτεί μια πύρινη καταιγίδα που καταβροχθίζει ολόκληρη τη Γη εξαερώνοντας στο διάβα της κάθε μορφή ζωής. Μέσα σε μόλις ένα 24ωρο από την πτώση του αστεροειδούς ολόκληρος ο πλανήτης καθίσταται μη κατοικήσιμος!

Την σοκαριστική προσομοίωση δημιούργησε το Discovery Channel το 2008, αλλά επανήλθε στο προσκήνιο αυτή την εβδομάδα μέσω των social media.

Ευτυχώς οι πιθανότητες να υλοποιηθεί ένας τέτοιος Αρμαγεδώνας στο εγγύς μέλλον είναι πολύ χαμηλές, έστω κι αν Αμερικανοί ερευνητές έχουν αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο κονιορτοποίησης της Γης από αστεροειδή το 2880. «Η NASA δεν γνωρίζει να υπάρχει κάποιος αστεροειδής ή κομήτης που να βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε τροχιά σύγκρουσης με τη Γη, ως εκ τούτου η πιθανότητα μιας τεράστιας σύγκρουσης είναι μάλλον μικρή», επεσήμανε η αμερικανική διαστημική υπηρεσία προσπαθώντας να κατευνάσει τις ανησυχίες. Και υπογράμμισε: «Στην πραγματικότητα, εξ’ όσων τουλάχιστον γνωρίζουμε, είναι απίθανο κάποιο μεγάλο ουράνιο αντικείμενο να πλήξει τη Γη μέσα στους επόμενους αιώνες».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...