Εθνικά θέματα

ΥΠΕΘΑ: Απαλλαγή στρατολογικού ελέγχου για να ψηφίσουν οι Έλληνες του εξωτερικού

Aπαλλάσσονται από τον έλεγχο στρατολογικής κατάστασης για το διάστημα από τις 19 Μαΐου μέχρι και τις 13 Ιουνίου 2019 οι Έλληνες του εξωτερικού, πλην των λιποτακτών, οι οποίοι θα έρθουν στην Ελλάδα για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις προσεχείς εκλογές για την ανάδειξη δημοτικών και περιφερειακών αρχών και αντιπροσώπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις 26 Μαΐου και 2 Ιουνίου. Για το ίδιο χρονικό διάστημα αναστέλλεται και η ποινική δίωξη κατά των ανυπότακτων, που θα επιστρέψουν στην χώρα μας για να ψηφίσουν.

Αυτό προβλέπεται στην κοινή απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Αλέξανδρου Χαρίτση και του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Αμυνας Παναγιώτη Ρήγα, “Προσωρινή απαλλαγή από τον έλεγχο της στρατολογικής κατάστασης των Ελλήνων του εξωτερικού (πλην των λιποτακτών), οι οποίοι θα έλθουν στην Ελλάδα για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος”.

Οπως σημειώνεται στην απόφαση, “οι Έλληνες του εξωτερικού, πλην των λιποτακτών, που έρχονται στην Ελλάδα για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις εκλογές για την ανάδειξη Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 26 Μαΐου 2019 και στις 02 Ιουνίου 2019 (επαναληπτικές) και στις εκλογές για την ανάδειξη μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 26 Μαΐου 2019, απαλλάσσονται από τον έλεγχο της στρατολογικής τους κατάστασης για το διάστημα από 19 Μαΐου μέχρι και 13 Ιουνίου 2019. Η ποινική δίωξη των, κατά την προηγούμενη παράγραφο, απαλλασσομένων και διατελούντων σε ανυποταξία αναστέλλεται για το χρονικό διάστημα που ισχύει η απαλλαγή αυτή”.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές