Κόσμος

Τότε κυκλοφόρησε το πρώτο «μουσικό βίντεο» στον κόσμο! (εικόνες, βίντεο)

Μπορεί στις μέρες τα videoclips να θεωρούνται δεδομένα για την δουλειά των τραγουδιστών και της βιομηχανίας της μουσικής, ωστόσο, πριν από πολλά χρόνια, ουδείς μπορούσε να φανταστεί κάτι τέτοιο.

Βασικά για να είμαστε ακριβείς, πολλοί δεν μπορούσαν να φανταστούν κάτι τέτοιο, εκτός από τους Edward Marks και Joe Stern. Οι δύο εκδότες παρτιτούρων δημιούργησαν το πρώτο μουσικό βίντεο το 1894, ήτοι πριν από 125 χρόνια, με την βοήθεια του ηλεκτρολόγου George Thomas.

Ο τελευταίος με τη βοήθεια ενός προτζέκτορα της εποχής που είχε την ονομασία «Magic Lantern», πρόβαλε μία σειρά από φωτογραφίες την στιγμή που παιζόταν live το τραγούδι «The Little Lost Child». Το πρώτο εγχείρημα δεν ήταν θετικό, μια και μερικές φωτογραφίες δεν εμφανίστηκαν ή είχαν μπει ανάποδα, αλλά μόλις όλα διορθώθηκαν, προκλήθηκε... χαμός και οι παρτιτούρες του τραγουδιού ξεπέρασαν τα 2 εκατομμύρια αντίτυπα σε πωλήσεις.

Έτσι, πολλοί ακολούθησαν την συγκεκριμένη λογική και πριν την προβολή κάποιας ταινίας υπήρχαν εκτελέσεις «μουσικών βίντεο» των τραγουδιών, αυξάνοντας τις πωλήσεις. Οπότε, το «The Little Lost Child» μπορεί να θεωρηθεί ο προάγγελος των videoclips, όπως τα ξέρουμε σήμερα.

Δείτε...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...