Περιβάλλον

Τσελέντης για Ηλεία: Εγκληματικό να λένε ότι δεν θα γίνει σεισμός πάνω από 5 Ρίχτερ - Ακούμε ήχους, βλέπουμε ζεστό νερό να αναβλύζει...


«Το είχαμε πει ότι περιμένουμε έντονη σεισμική δραστηριότητα από τον Φεβρουάριο στην Ηλεία. Και τη βλέπουμε τώρα. Λέω ότι είναι αρκετά πιθανό ένα μεγαλύτερο γεγονός στην περιοχή»

Τον κίνδυνο ενός μεγαλύτερου σεισμικού γεγονότος στην Ηλεία επισήμανε ο καθηγητής σεισμολογίας και υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, Άκης Τσελέντης στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου στον ΣΚΑΪ.

«Το είχαμε πει ότι περιμένουμε έντονη σεισμική δραστηριότητα από τον Φεβρουάριο στην Ηλεία. Και τη βλέπουμε τώρα. Λέω ότι είναι αρκετά πιθανό ένα μεγαλύτερο γεγονός στην περιοχή. Ακούμε ήχους, βλέπουμε ζεστό νερό να αναβλύζει, ξέρουμε ότι την τελευταία 20ετία βγάζει εξάρια, και ακούω υπευθύνους να λένε ότι δεν θα γίνει πάνω από 5 Ρίχτερ. Είναι εγκληματικό! Η Ελλάδα είναι σεισμική χώρα και λέω στους πολίτες να είστε σε αναμμένα κάρβουνα, όσοι δεν έχετε πάρει κάποια μέτρα».

Υπογράμμισε επίσης ότι «η περιοχή της Ηλείας έχει σεισμικό δυναμικό μεγάλο. Ασφαλής πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης.  Αναφέρομαι στις υποδομές, στα σχολεία, στα νοσοκομεία. Παθαίνουν ζημιές τα σχολεία με τους σεισμούς, αλλά ευτυχώς οι μαθητές δεν είναι μέσα».

Η έντονη σεισμική ακολουθία που σημειώνεται στην περιοχή της Ηλείας το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αναστατώσει τους κατοίκους της περιοχής.

Μόνο την Τετάρτη έκαναν την εμφάνισή τους κοντά στην περιοχή της Κυλλήνης νέοι σεισμοί, με μεγαλύτερο μέγεθος τα 4,1 Ρίχτερ, ενώ οι σεισμολόγοι δεν αποκλείουν να πρόκειται για προσεισμούς.

Ο σεισµολόγος και µέλος της Επιτροπής Εκτίµησης Σεισµικού Κινδύνου, Γεράσιµος Παπαδόπουλος, με ανάρτησή του στο facebook επισημαίνει ότι «η ανάλυση των καταγραφών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στην εξελισσόμενη από τις 3-5-2019 σεισμική δράση στην Ηλεία, στον κόλπο της Σκαφιδιάς, και επίσης στην περιοχή της Ανδραβίδας το τελευταίο 48ωρο, δεν επιτρέπει την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων για τη φύση της σεισμικής ακολουθίας. Μέσα στα ενδεχόμενα βρίσκεται και η περίπτωση των προσεισμών, οπότε προκύπτει η ανάγκη της συνεχούς ανάλυσης και αξιολόγησης».

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=593288294488956&id=100014233710134&width=500

Ανησυχία στη Δυτική Ελλάδα

Ενδεικτικό της διέγερσης που υπάρχει στη Δυτική Ελλάδα είναι το γεγονός, ότι από τις 7 το πρωί της Τρίτης μέχρι χθες Τετάρτη στις 7 το πρωί είχαν σημειωθεί συνολικά 37 σεισμικές δονήσεις, με τέσσερις από αυτές να ξεπερνούν τα 3.4 Ρίχτερ.

Η προτελευταία, που έγινε αισθητή και στην Πάτρα, καταγράφηκε στις 05:24 και ήταν της τάξης των 3.6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο 11 χιλιόμετρα ανατολικά-νοτιοανατολικά της Κυλλήνης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...