Κυβέρνηση

Τσίπρας: «Ο Μητσοτάκης θα χάσει στις ευρωεκλογές» - «Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ γράφει «επταήμερη εργασία»» (βίντεο)

Τον πήχη του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές έβαλε εμμέσως πλην σαφώς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στη Λαμία. Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός υπονόησε πως το κυβερνών κόμμα στοχεύει στη νίκη στην εκλογική αναμέτρηση της 26ης Μαΐου, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Τα στημένα πλάνα με κομπάρσους, που του στήνουν οι επικοινωνιολόγοι του, κάνουν κακό στον κ. Μητσοτάκη. Γιατί  θα είναι δύσκολο γι αυτόν να κατανοήσει τους λόγους που θα χάσει την επόμενη Κυριακή».

Κατά τα άλλα, ο πρωθυπουργός, εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, και στηλίτευσε πρόσφατες δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη , υποστηρίζοντας: «Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ γράφει πάνω “επταήμερη εργασία”».

«Ο λαός είναι ο μόνος ιδιοκτήτης της εξουσίας»

«Χτυπηθήκαμε, πονέσαμε από την κρίση, αλλά σηκωθήκαμε στα πόδια μας, αφεντεύουμε τις τύχες μας. Η ιστορία μας είναι βαριά: Οι μεγάλες στιγμές του λαού, οι νίκες του έχουν γράψει ιστορία. Είμαστε παιδιά της Ελλάδας που πάλεψε και νίκησε. Εμείς είμαστε η κληρονομιά της, όσοι πιστεύουμε στην κοινωνική δικαιοσύνη», υποστήριξε ο πρωθυπουργός και συνέχισε, εξαπολύοντας πυρά κατά του Κ. Μητσοτάκη:

«Δεν έδωσαν όλοι μάχη για να αποφύγουμε τη χρεοκοπία. Είναι αυτοί που ακόμα και σήμερα θεωρούν ότι τους ανήκει η ιδιοκτησία της εξουσίας. Έτσι νομίζουν και εμείς τους απαντάμε: Κανείς σε αυτό τον τόπο, δεν είναι μόνιμος ιδιοκτήτης της εξουσίας. Ο λαός είναι ο μόνος ιδιοκτήτης της εξουσίας. (….) Σφίξαμε τα δόντια, λοιδορηθήκαμε, κάναμε ένα βήμα πίσω για να πάμε βήματα μπροστά. Στοχοποιηθήκαμε, διότι η έγνοια μας ήταν να σφίξουμε τα δόντια, να δουλέψουμε για να φύγουμε από τα μνημόνια και να διώξουμε το ΔΝΤ. Και ναι, αυτό το καταφέραμε! Παρά τις δυσκολίες και σήμερα το μεγάλο πρόβλημα των πολιτικών  μας αντιπάλων είναι ότι δεν έχουν κανένα αφήγημα για το πώς έφτασε η χώρα έως εδώ. Για το πώς αυτοί απέτυχαν ενώ εμείς καταφέραμε να βγούμε από τα μνημόνια με κοινωνία όρθια».

Ο κ. Τσίπρας κλιμακώνοντας την επίθεσή του στον κ. Μητσοτάκη, υπογράμμισε: «Οι πολίτες βλέπουν ξεκάθαρα ότι υπάρχει ένα ψηφοδέλτιο που γράφει κατάργηση της 13ης σύνταξης, απολύσεις, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, επταήμερη εργασία. Από την άλλη υπάρχει το ψηφοδέλτιό μας που γράφει ένα – ένα τα μέτρα στήριξης της κοινωνικής πλειοψηφίας».

«Ο κ. Μητσοτάκης θα ηττηθεί στις ευρωεκλογές»

Ο πρωθυπουργός, στη συνέχει έθεσε τον πήχη των ευρωεκλογών, υπονοώντας εμμέσως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει στη νίκη στις 26 Μαΐου. «Ακούσατε τι μας είπαν για τους νέους που μεγαλώνουν στις λαϊκές γειτονιές σε όλη την Ελλάδα. Τους ακούσαμε να μιλάνε με μεγάλη δόση αδιαφορίας, τους ακούσαμε να μιλάνε γι αυτούς με υποτιμητικό τρόπο και κάθε φορά που τους ακούμε σκεφτόμαστε: Έχουν σοβαρό πρόβλημα κατανόησης γιατί δεν μπορούν να καταλάβουν τις σκέψεις, τις ανάγκες και τις αγωνίες των νέων ανθρώπων. Ποτέ δεν έζησαν με την αγωνία για το εάν θα πληρώσουν στο τέλος το λογαριασμό της ΔΕΗ. (…)», ανέφερε και συνέχισε:

«Γι αυτό δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι τα επιδόματα δεν είναι όπως μας λένε επιδότηση της φτώχειας, αλλά είναι κοινωνική δικαιοσύνη που εμείς θέλουμε να βαθύνουμε σε αυτό τον τόπο. Έχουν μεγάλο πρόβλημα κατανόησης και δεν τους βοηθούν οι επικοινωνιολόγοι τους. Αυτά τα στημένα πλάνα με τους κομπάρσους του κάνουν κακό του κ. Μητσοτάκη. Γιατί  θα είναι δύσκολο γι αυτόν να κατανοήσει τους λόγους που θα χάσει την επόμενη Κυριακή, γιατί δεν μας γελάνε τα μάτια μας, αυτό το πλήθος δείχνει ότι το ρεύμα δεν γυρίζει πίσω»

https://youtu.be/ueSMNiC_X6g

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ