Κυβέρνηση

Τσίπρας για τουρκικές προκλήσεις: «Το διεθνές δίκαιο δεν πρέπει να παραβιάζεται»

Στις τουρκικές προκλήσεις αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, που γίνεται στο Σιμπίου της Ρουμανίας.

«Νομίζω πως κι εγώ και ο Πρόεδρος, Αναστασιάδης, θα θέσουμε πρακτικά το ζήτημα αυτό, διότι πιστεύουμε ότι στην ουσία είναι ένα Ευρωπαϊκό ζήτημα. Η αντιμετώπιση του αφορά το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ενωσης και όχι μόνο την Κύπρο. Το διεθνές δίκαιο δεν μπορεί να παραβιάζεται. Και νομίζω ότι, ιδιαίτερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να έχει μια κοινή θέση, όταν παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο στην περιοχή της», είπε ο Αλέξης Τσίπρας απατώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

Σχετικά με τον Μάνφρεντ Βέμπερ
«Χρειαζόμαστε έναν Πρόεδρο που θα στηρίζει την ενότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα στηρίζει τα θεμελιώδη ιδανικά της, τα οποία είναι η αλληλεγγύη, η δημοκρατία, η κοινωνική συνοχή. Επομένως, χρειαζόμαστε έναν Πρόεδρο που θα είναι πολέμιος του νεοφιλελευθερισμού, της λιτότητας και, φυσικά, της ξενοφοβικής προσέγγισης των ακροδεξιών δυνάμεων που αναδύονται, τώρα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και αυτός ο Πρόεδρος, δεν είναι ο Μάνφρεντ Βέμπερ. Αυτή είναι η δική μου θέση», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ