Πολιτική

Τρελή καθυστέρηση των αποτελεσμάτων των εκλογών: Τι εξήγηση δίνει το υπουργείο Εσωτερικών

Η καθυστέρηση είναι μεγάλη και το Υπουργείο προσπαθεί να βρει μία καλή δικαιολογία.

Με την ενσωμάτωση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών να μην έχει ακόμα ολοκληρωθεί, σχεδόν 40 ώρες από το κλείσιμο της κάλπης, πολλές είναι οι απορίες που δημιουργούνται για την καθυστέρηση αυτή.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στην επίσημη ιστοσελίδα δημοσίευσης των αποτελεσμάτων, στις 11:44 το πρωί της Τρίτης, η ενσωμάτωση είναι στο 92,35%!

Για την καθυστερηση στην ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων από το υπουργείο Εσωτερικών αναφερουν πως το κάθε αποτέλεσμα έρχεται στην Singular και στη συνέχεια ανεβαίνει στο σύστημα σε real time.

Επισημαίνουν όμως πως είναι οι περιφέρειες που καθυστερούν να στείλουν τα αποτελέσματα αυτά και έτσι οι ρυθμοί είναι πολυ αργοί.

Σύμφωνα με τη Singular, η διαδικασία εχει ως εξης: Κάθε δικαστικός αντιπρόσωπος στέλνει τα έντυπα μετάδοσης στην περιφερειακή ενότητα και από εκεί αποστέλλεται στο συστημα της Singular.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, οι δικαστικοι αντιπροσωποι έχουν παραδώσει τα αποτελέσματα στις περιφέρειες, ωστόσο κάποιες δεν τα έχουν στείλει στην εταιρεία ακόμα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ