Υγεία

Το τρέξιμο κυριολεκτικά σώζει ζωές - Η έρευνα που θα σας κάνει να φορέσετε αμέσως τα αθλητικά και να βγείτε στους δρόμους

Πρόσφατα στην Αμερική δημοσιεύτηκε μια επιστημονική εργασία που επιβεβαιώνει τις υποψίες όλων μας σχετικά με το τρέξιμο: μπορεί να σου σώσει τη ζωή. Και δε μιλάμε προφανώς για την περίπτωση που σε κυνηγάνε λιοντάρια αλλά για το τρέξιμο ως μορφή άσκησης.

Τα γυμναστήρια, οι αεροβικές, η γιόγκα, η pilates και όλες οι άλλες «μοδάτες» μορφές γυμναστικής προφανώς και κάνουν καλό στο σώμα σου. Όμως, όπως αποδεικνύει και η έρευνα, το τρέξιμο είναι εκείνο που μπορεί να αυξήσει το προσδόκιμο της ζωής σου, αφού από ότι φαίνεται οι δρομείς (επαγγελματίες κι ερασιτέχνες) έχουν 25-40% λιγότερες πιθανότητες να αποδημήσουν εις Κύριον (νωρίτερα από το αναμενόμενο).

Ναι, καλά άκουσες, αφού η εν λόγω μορφή άσκησης μειώνει γενικά τους κινδύνους της υγείας κι όχι απλά τα καρδιακά προβλήματα. Μάλιστα, όπως όλα δείχνουν μία ώρα τρεξίματος μας χαρίζει 7 ώρες περισσότερης ζωής! Η πλάκα δε είναι πως ακόμα και άτομα που τα έχουν τα κιλάκια τους, τα πίνουν τα ποτάκια τους και καπνίζουν τα τσιγαράκια τους επωφελούνται κι εκείνα από το τρέξιμο, σχεδόν όσο και οι οπαδοί τη υγιεινής ζωής.

Όπως καταλαβαίνεις, λοιπόν, κι εσύ κι εμείς καλό είναι να σηκωθούμε από τους καναπέδες και τα ντιβάνια και να το ρίξουμε στο τρέξιμο. Δεν χρειάζεται άλλωστε τίποτα άλλο πέρα από ένα ζευγάρι αθλητικά και διάθεση για να κάνεις τη ζωή σου λίγο καλύτερη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...