Εσωτερική Ασφάλεια

Το σκεπτικό της Ξένης Δημητρίου για Κουφοντίνα: «Οι πολυισοβίτες δικαιούνται άδεια»

Αναίρεση του βουλεύματος που είπε «όχι» στην άδεια που ζήτησε ο Δημήτρης Κουφοντίνας αποφασίστηκε το βράδυ της Παρασκευής, 17.05.2019. Την απόφαση πήρε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου με το σκεπτικό της να αποκαλύπτεται. Οι πολυισοβίτες, εφόσον έχουν εκτίσει συγκεκριμένο χρόνο κράτησης, δικαιούνται και αυτοί άδεια, αναφέρει χαρακτηριστικά. "Πάτησε" και σε γνωμοδοτήσεις του Αρείου Πάγου από τοπ 1993 έως το 2011. Τι προκάλεσε αίσθηση στην απόφαση. Η απεργία πείνας του "Λουκά" της 17Ν και οι αλλεπάλληλες "δράσεις" υποστηρικτών του σε ολόκληρη τη χώρα.

Με το σκεπτικό ότι οι πολυισοβίτες δικαιούνται άδεια και «πατώντας» σε τρεις παλιότερες γνωμοδοτήσεις του Αρείου Πάγου από το 1993 μέχρι και το 2011 η Εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Ξένη Δημητρίου, έκρινε πως πρέπει να αναιρεθεί το ομόφωνο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου με το οποίο απορρίφθηκε το αίτημα που είχε κάνει για χορήγηση 7ης άδειας ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Δημήτρης Κουφοντίνας: Ιδού το σκεπτικό της απόφασης

Σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επικαλείται στο έγγραφό της για αναίρεση της απόφασης του δικαστικού συμβουλίου και πρόσφατη δημοσίευση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Μπρακουμάτσου.

Τόσο οι γνωμοδοτήσεις όσο και ο κ.Μπρακουμάτσος καταλήγουν ότι οι πολυισοβίτες εφόσον έχουν εκτίσει συγκεκριμένο χρόνο κράτησης, δικαιούνται και αυτοί άδειας.

Όπως κρίνει η κυρία Δημητρίου το δικαστικό συμβούλιο Βόλου ερμήνευσε εσφαλμένα τις διατάξεις του σωφρονιστικού κώδικα για την περίπτωση Κουφοντίνα, και επιπλέον προσθέτει, ότι αφού δέχτηκε το δικαστικό συμβούλιο ότι δεν υπήρχαν οι τυπικές προϋποθέσεις για χορήγηση άδειας, κακώς εισήλθε στην εξέταση των ουσιαστικών προϋποθέσεων.

Αίσθηση προκαλεί ωστόσο το γεγονός ότι η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου από τις 15 του μηνός είχε αναθέσει σε αντεισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου να κρίνει την υπόθεση, όμως το πρωί της Παρασκευής, 17.05.2019, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου την ενημέρωσε ότι η γνώμη του είναι πως δεν πρέπει να ασκηθεί αναίρεση.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, πέραν από τα νομικά θέματα το βούλευμα με το οποίο απορρίφθηκε το αίτημα Κουφοντίνα «έχει εμπεριστατωμένη αιτιολογία ως προς τη μη συνδρομή των προβλεπόμενων ουσιαστικών προϋποθέσεων», δηλαδή ότι είναι επικίνδυνος και αμετανόητος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...