Διατροφή

Το μυστικό για τα τέλεια αυγά βραστά - Δεν θα αφήνει περιθώριο αμφιβολίας

Τέρμα η αμφιβολίες για το πόση ώρα πρέπει να αφήσετε το αυγό στη φωτιά. Ακολουθείστε βήμα προς βήμα τις οδηγίες.

Τα βραστά αβγά είναι ίσως από τα πιο ευέλικτα τρόφιμα. Μπορείς να τα απολαύσεις σκέτα ως σνακ, με τη μορφή αβγοσαλάτας μέσα στο σάντουιτς, ενώ αποτελούν και την τέλεια προσθήκη στη μεσημεριανή σου σαλάτα. Το κακό είναι ότι δύσκολα μπορείς να καταλάβεις πότε είναι έτοιμα όταν τα βράζεις. Αν ακολουθήσεις όμως τις οδηγίες μας είναι σίγουρο ότι θα έχεις τέλεια βραστά αβγά κάθε φορά.

1. Τοποθετείς τα αβγά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό.
2. Ανάβεις μέτρια φωτιά και μόλις το νερό βράσει, κλείνεις το μάτι και βάζεις το καπάκι στην κατσαρόλα.
3. Αυτό είναι και το πιο σημαντικό βήμα! Εάν θέλεις ο κρόκος να «τρέχει» λίγο, βάζεις στο χρονόμετρο 7 λεπτά ακριβώς. Εάν θέλεις τελείως βραστά αβγά, βάζεις 11 λεπτά. Δώσε προσοχή όμως! Δεν θα πρέπει να τα αφήσεις ούτε λεπτό παραπάνω!
4. Μόλις τελειώσει ο χρόνος, τα μεταφέρεις σε ένα μπολ με πολύ παγωμένο νερό και τα αφήνεις για 1-2′.
5. Τα καθαρίζεις και απολαμβάνεις!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...