Κόσμος

Το μεγαλύτερο τοπωνύμιο του κόσμου με 85 γράμματα (εικόνα)

Έχουμε κι εμείς τους ταπεινούς Θρακομακεδόνες, την Αλεξανδρούπολη ή την Καλλιτεχνούπολη. Αλλά από την άλλη η γλώσσα μας δεν φημίζεται για τα μακρινάρια της.

Οι Γερμανοί από την άλλη που την έχουν τη φήμη, λόγω και των πολλών σύνθετων λέξεων που έχουν στην γλώσσα τους παρουσιάζουν ως το μεγαλύτερο τοπωνύμιο στη γλώσσα τους το Schmedeswurtherwesterdeich με ΜΟΝΟ 26 γράμματα.

Ακόμα πιο ψηλά στη λίστα βρίσκεται – όσο κι αν δεν είναι αναμενόμενο- μια λίμνη στην Μασαχουσέτη των Ηνωμένων Πολιτείων, η οποία ονομάζεται Chargoggagoggmanchauggagoggchaubunagungamaugg. Οι ντόπιοι βέβαια για συντομία την λέμε λίμνη Webster, καθώς μάλλον δυσκολεύονται να βάλουν στη σειρά αυτά τα 45 γράμματα. Κι όμως αυτό δεν είναι το μεγαλύτερο τοπωνύμιο στον κόσμο. Είναι το τρίτο στη σειρά κατάταξης.

Ανάμεσα σε αυτό και στο πρώτο υπάρχει ένα χωριό στην Ουαλία που λέγεται:

Αισίως φτάσαμε στην πρώτη θέση. Πρόκειται για έναν λόφο στη Νέα Ζηλανδία ο οποίος ονομάζεται:

Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu

Κι αν κατάφερες να το διαβάσεις, σε παρακαλώ, αλήθεια τώρα, γράψε μου!

*Με πληροφορίες από την Wikipedia και το βιβλίο του Νίκου Σαραντάκου «Η γλώσσα έχει κέφια», εκδόσεις του ΕΙΚΟΣΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης