Αθλητισμός

Το ιδανικό «μπόλιασμα» στο μυαλό του Μαρτίνς

Το όνομα του Βαλμπουενά υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό στο μεταγραφικό «κάδρο» του Ολυμπιακού, με τους ερυθρόλευκους να κοιτάζουν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την περίπτωση του Γάλλου μέσου της Φενέρμπαχτσε.

Από χθες όμως στο προσκήνιο έρχεται κι ένα ακόμα όνομα παίκτη με τον τουρκικό Τύπο ν’ αναφέρει ότι οι ερυθρόλευκοι έχουν στα υπόψιν τους και τον έμπειρο κεντρικό αμυντικό της τουρκικής ομάδας, Μάρτιν Σκρτελ.

Ο 34χρονος κεντρικός αμυντικός με θητεία και στην Λίβερπουλ φέρεται να είναι σύμφωνα με τους Τούρκους μια από τις βασικές επιλογές του Ολυμπιακού για το κέντρο της άμυνας της ομάδας του λιμανιού.

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί κι έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ο τρόπος σκέψης του Πορτογάλου τεχνικού του Ολυμπιακού, σε ότι αφορά την διαμόρφωσε του ερυθρόλευκου ρόστερ ενόψει της επόμενης σεζόν.

Κι ένα στοιχείο που έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για τον Πέδρο Μαρτίνς είναι το ιδανικό «μπόλιασμα» νέων και έμπειρων παικτών, ώστε ο Ολυμπιακός να παρουσιάσει την επόμενη αγωνιστική περίοδο ακόμα καλύτερη ομάδα.

Η στόχευση του Μαρτίνς είναι ξεκάθαρη και ο Πορτογάλος προπονητής θέλει να πάρει έναν στόπερ με πολλές εμπειρίες και παραστάσεις από μεγάλες διοργανώσεις.

Γι΄αυτό άλλωστε έχει κοιτάξει και τον Ζερεμί Ματιέ από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας γι΄αυτό φαίνεται να κοιτάζει και την περίπτωση του Σλοβάκου κεντρικού αμυντικού της Φενέρ.

Ο Μαρτίνς ξέρει ότι ο Ολυμπιακός θα δώσει δύσκολα παιχνίδια το καλοκαίρι για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και η εμπειρία όπως και τα ηγετικά χαρακτηριστικά σε νευραλγικές θέσεις της εντεκάδας είναι κάτι παραπάνω από σημαντικά.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν φροντίσει να «χτίσουν» την περσινή σεζόν μια ομάδα με πολλούς νέους παίκτες σε ηλικία. Και είναι κάτι που το πέτυχε μέσα από σκληρή δουλειά ο Πορτογάλος προπονητής.

Τώρα λοιπόν ο Μαρτίνς θεωρεί πως πρέπει να εντάξει στο ρόστερ του Ολυμπιακού έναν έμπειρο κεντρικό αμυντικό, όπως κι έναν κεντρικό μέσο με πλούσιες παραστάσεις και δεν χωρά αμφιβολία πως παίκτες όπως ο Σκρτελ και ο Ματιέ για το κέντρο της άμυνας αλλά και ο Βαλμπουενά για τον άξονα της μεσαίας γραμμής, είναι παίκτες που συγκεντρώνουν αυτά τα χαρακτηριστικά.

Κι επειδή ο Σκρτελ είναι το νέο όνομα στην μεταγραφική επικαιρότητα του Ολυμπιακού, έχει ενδιαφέρον να τονίσουμε ότι ο Σλοβάκος κεντρικός αμυντικός προέρχεται από μια γεμάτη χρονιά με την Φενέρ κι αυτό είναι κάτι που σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητο από τον προπονητή της ομάδας του λιμανιού.

Η ουσία λοιπόν είναι ότι ο Μαρτίνς θέλει να πετύχει ένα σημαντικό «μπόλιασμα» στο ρόστερ της ομάδας του Πειραιά, έναν ιδανικό συνδυασμό νεαρών και έμπειρων παικτών, θεωρώντας πως οι παίκτες που θα αποκτηθούν θα πρέπει να έχουν την δυνατότητα να βοηθήσουν άμεσα τους ερυθρόλευκους στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Γι’ αυτό και στο προσκήνιο είναι ονόματα παικτών όπως ο Βαλμπουενά, ο Ματιέ και από χθες και ο Σκρτελ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης