Ένοπλες Συρράξεις

Τους τίναξαν στον αέρα: Επίθεση Κούρδων ανταρτών κατά του τουρκικού στρατού (Βίντεο)

Δημοσιεύτηκε βίντεο από επιχείρηση που πραγματοποίησαν στις 4 Μαΐου αντάρτες σε στρατιωτική βάση που βρίσκεται στο Σεμντινλί.

Στο βίντεο που δημοσιεύτηκε στο GerillaTV, ανακοινώθηκε πως η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επαναστατικής κίνησης Μαρτύρων Μπάγερ και Ρόνια, στο Πεδίο Αμύνης Medya.

Η δράση αυτή έγινε στις 4 Μαΐου και ώρα 14:10, με στόχο μία βάση που διασφαλίζει την ασφάλεια του φυλακίου “Bezoke” της περιοχής Σεμντινλί του νομού Χακάρι. Σύμφωνα με το κέντρο τύπου του HPG, στην εν λόγω δράση, οι αντάρτες διείσδυσαν μέσα στη βάση και με αστραπιαία από κοντινή απόσταση χτύπησαν τις “εχθρικές μονάδες”.

Ανακοινώθηκε πως στην επιχείρηση αυτή “τρεις θέσεις του εχθρού καταλήφθησαν”, ενώ τουλάχιστον επτά στρατιώτες σκοτώθηκαν και τα όπλα τους κατασχέθηκαν. Επίσης άλλοι επτά στρατιώτες τραυματίστηκαν.

Στη σχετική με αυτή την επιχείρηση ανακοίνωση του Κέντρου Τύπου αναφέρονται τα εξής:

Οι υπόλοιπες λεπτομέρειες: “Ο τουρκικός στρατός που δέχτηκε βαρύ χτύπημα από αυτή τη δράση, λίγο αργότερα με ελικόπτερα τύπου Cobra βομβάρδισε περιοχές γύρω από τα χωριά Σιρβάν και Χελενα, ενώ ακολούθως θέλησε να κάνει περιπολίες στην περιοχή. Τότε οι δυνάμεις μας πραγματοποίησαν μία επιχείρηση – σαμποτάζ κατά αυτής της εχθρικής δύναμης που είχε βγει εκεί. Οι δυνάμεις μας δεν μπορούσαν να αντιληφθούν πως ήταν στρατιώτες που σκοτώθηκαν. Η δράση αυτή ήταν μια μορφή απάντησης στις επιθέσεις που γίνονται στις μονάδες των Κούρδων σε διάφορα σημεία της χώρας και κατά την επιχείρηση αυτή δεν υπήρξε καμία απώλεια των δυνάμεών μας”.

http://gerilatv.com/uploads/videos/22af2dc3e_720.mp4

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...