Κόσμος

Τουρκία: Νομοσχέδιο φέρνει αλλαγές στην στρατιωτική θητεία-Στα βήματα του... Στρατηγού Φράγκου η πρόταση

Σημαντικές αλλαγές θα επέλθουν στην στρατιωτική θητεία στην Τουρκία, σύμφωνα με τα όσα προωθεί το AKP. Οι αλλαγές αυτές αφορούν στην μείωση της θητείας, αλλά και στην εξαγορά της υποχρεωτικής εκτέλεσής της.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Anadolu, το νομοσχέδιο προβλέπει μείωση της διάρκειας της θητείας σε έξι έναντι 12 μηνών που ισχύει σήμερα και δυνατότητα εξαγοράς της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας.

Όσοι  απο  τους Τούρκους κληρωτούς το επιθυμούν θα μπορούν να υπηρετήσουν μόνον την περίοδο υποχρεωτικής προπαίδευσης, που θα διαρκεί έναν μήνα, και να εξαγοράσουν τους υπόλοιπους πέντε μήνες έναντι 31.000 τουρκικών λιρών (περίπου 4.500 ευρώ).

Με αυτά τα δεδομένα η Τουρκία κινείται προς σύστημα Μόνιμου Επαγγελματικού στρατού με καθαρά επικουρικό ρόλο των στρατιωτών θητείας.

Επίσης  δημοσιεύματα στον τούρκικο Τύπο ανέφεραν πως το νέο σύστημα θα επιτρέπει και επέκταση της θητείας για έξι επιπλέον μήνες για όσους το επιθυμούν.

Όσοι αποφασίσουν να επεκτείνουν την υπηρεσία τους θα δικαιούνται μισθό και θα έχουν προτεραιότητα στις αιτήσεις για τις θέσεις των Έφεδρων αξιωματικών.!!!

Αυτό το νομοσχέδιο ήταν η πρόταση του Στρατηγού Φράγκου για το Στρατό μας , που προέβλεπε την παραμονή πέραν της θητείας για έξη μήνες για όσους Κληρωτούς το επιθυμήσουν  με το βασικό  μισθό !

Επίσης προέβλεπε με την απόλυση τους ένα ποσό  εφ άπαξ ώστε να μπορέσουν να κάνουν μια νέα αρχή!

Βέβαια οι Πολιτικοί της Ελλάδας ουδέποτε το αποδέχθηκαν …Αλλά οι Τούρκοι το αντέγραψαν με πρόταση του  ΥΠΑΜ της Τουρκίας Στρατηγού Χουλουσί Ακάρ

Σύμφωνα με το Anadolu το νομοσχέδιο αναμένεται να εισαχθεί στην Ολομέλεια την επόμενη εβδομάδα, αφότου περάσει από την επιτροπή Σχεδιασμού και Προϋπολογισμού.

Τα συμπεράσματα στην Κρίση σας

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ