Κόσμος

Τουρκία: Μέσα σε 11 μήνες ο Ερντογάν "έφαγε" 1.553 στρατιωτικούς-Αποδεκατίζονται οι ένοπλες δυνάμεις

Με αφορμή το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, για το οποίο η κυβέρνηση Ερντογάν κατηγορεί τον Γκιουλέν, ο σουλτάνος, έχει εκδιώξει από τις ένοπλες δυνάμεις πάνω από 1.553 στρατιωτικούς, συνεχίζοντας την "εκκαθάριση".

Περίπου 1.553 στρατιωτικοί διώχθηκαν από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις τους τελευταίους 11 μήνες κατηγορούμενοι ως οπαδοί του αυτοεξόριστου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι βρίσκεται πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα το 2016.

Σύμφωνα με πηγές ασφαλείας, τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, απομακρύνθηκαν περίπου 879 άτομα από το στρατό ξηράς, 242 άτομα από το ναυτικό και 432 άτομα από την τουρκική αεροπορία, ενώ 151 συνταξιούχοι στρατιωτικοί παύθηκαν από τους βαθμούς τους και κόπηκαν οι συντάξεις τους.

Όπως υποστήριξαν οι ίδιες πηγές, οι έρευνες συνεχίζονται για άλλους στρατιωτικούς που μπορεί να συνδέονται με τον Γκιουλέν και σε άλλες υπηρεσίες του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...