Κύπρος

Τουρκία: Θα συνεχίσουμε έρευνες και γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο

Τις θέσεις της Τουρκίας για την Ανατολική Μεσόγειο εξήγησε την Παρασκευή το υπουργείο Εξωτερικών σε εκπροσώπους διπλωματικών αποστολών στην Άγκυρα, ενημερώνοντάς τους παράλληλα για τις τελευταίες εξελίξεις και τις δραστηριότητες του γεωτρύπανου «Πορθητής».

Στο μπρίφινγκ, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του OPEN TV Μαρία Ζαχαράκη, το οποίο έδωσε ο αναπληρωτής διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Διμερών Πολιτικών Υποθέσεων και Ναυτιλίας-Αεροπορίας-Συνόρων, Πρέσβης Τσαγατάι Ερτζίγιες, συμμετείχαν εκπρόσωποι μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών καθώς επίσης και εκπρόσωποι από περιφερειακές και ενδιαφερόμενες χώρες.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξήγησε τις θέσεις της Τουρκίας όσον αφορά την οριοθέτηση των Θαλάσσιων Ζωνών Δικαιοδοσίας (ΑΟΖ) στην Ανατολική Μεσόγειο και πώς οι θέσεις αυτές είναι συμβατές με το διεθνές δίκαιο. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν οι σχετικές συμφωνίες που ισχύουν, ενώ δόθηκαν ακόμη και παραδείγματα σχετικά με την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών.

Τονίστηκε, πάντως, ότι η Τουρκία θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα τις σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις τόσο στην υφαλοκρηπίδα της όσο και στα τεμάχια που έχει αδειοδοτήσει το ψευδοκράτος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης