Πολιτική

Τι ακούγεται για τη διάδοχο της Κουντουρά στο υπουργείο

Διίστανται οι πληροφορίες για τη διάδοχο της παραιτηθείσας Έλενας Κουντουρά στο υπουργείο Τουρισμού. Κάποιοι λένε ότι από ώρα σε ώρα θα ανακοινωθεί το όνομα της δημοφιλούς καλλιτέχνιδας Άλκηστις Πρωτοψάλτη η οποία είχε ξανακαθίσει στην ίδια καρέκλα ως υπηρεσιακή υπουργός για λίγες εβδομάδες το καλοκαίρι του 2015.

Ωστόσο οι βαθέως κομματικοί ΣΥΡΙΖΑίοι υπενθυμίζουν ότι η κ. Πρωτοψάλτη δεν αποτελεί «χρυσή εφεδρεία», αλλά είχε αναλάβει το χαρτοφυλάκιο κατόπιν παρέμβασης τρίτου υψηλά ιστάμενου προσώπου που δεν προέρχεται από την Αριστερά, ωστόσο διατηρεί άμεσους διαύλους επικοινωνίας με τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Η ίδια πάντως δεν τοποθετείται επί της φημολογίας απλά περιμένει. Στο ερώτημα γιατί δεν της είχε ζητηθεί να κατέβει ως υποψήφια στις Ευρωεκλογές, όταν το Μαξίμου έψαχνε εναγωνίως φίρμες για το ψηφοδέλτιο της «Προοδευτικής Συμμαχίας», η απάντηση είναι απλή και διττή, είτε την αγνόησαν είτε τους αρνήθηκε.

Σημειώνεται ότι η κ. Πρωτοψάλτη εδώ και δύο σεζόν παρουσιάζει μουσικό πρόγραμμα, περιοδεύοντας ενίοτε ανά την Ελλάδα, με τον Σταύρο Ξαρχάκο ο οποίος στις Ευρωεκλογές του 2014 διεκδίκησε την είσοδο του στην Ευρωβουλή με τη Νέα Δημοκρατία.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ