ΗΠΑ

Τα F-35C θα εφοδιαστούν με υπερηχητικούς πυραύλους κρουζ

Το οπλικό σύστημα HAWC αναπτύχθηκε σαν πύραυλος για επιθέσεις στο έδαφος, ωστόσο θα μπορούσε πιθανώς να χρησιμοποιηθεί και σε θαλάσσιους στόχους. Οι αμερικανικές αρχές έχουν υπογράψει με τη Lockheed Martin, κατασκευάστρια εταιρεία των μαχητικών F-35, σύμβαση ύψους 928 εκατ. δολαρίων για την ανάπτυξή του.

Η Lockheed Martin παρουσίασε το σχέδιό της για την ανάπτυξη υπερηχητικών πυραύλων HAWC για το μαχητικό F-35C του αμερικανικού ναυτικού, σύμφωνα με τον ιστότοπο The Drive.

Κατά το ίδιο μέσο, η πρώτη πτήση F-35C εφοδιασμένου με HAWC, που αρχικά αναπτύχθηκε ως όπλο για χερσαίες επιθέσεις, θα πραγματοποιηθεί πριν από το 2020.

Βάσει των συγκεκριμένων αναφορών, το F-35C θα φέρει τους πυραύλους στο εξωτερικό του, κάτι που θα μπορούσε να επηρεάσει την ιδιότητά του να «κρύβεται» από τα ραντάρ.

Τα υπερηχητικά όπλα νέας γενιάς, όπως το HAWC, πιστεύεται ότι αλλάζουν τα δεδομένα σε ό,τι αφορά τα πλήγματα σε κρίσιμους στόχους.

Πέρυσι, οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις συμφώνησαν να καταβάλουν στη Lockheed Martin 928 εκατ. δολάρια για την ανάπτυξη υπερηχητικών πυραύλων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...